• Dom Miłosierdzia (House of Mercy), ufundowany przez Was i papieża Franciszka - poświęcony i otwarty!

Ależ to było święto! Uroczysta Msza Święta a po niej zwiedzanie DOMU. Zobaczcie jak fantastycznie wygląda!

Arcybiskup Julio Murat, nuncjusz papieski w Zambii i Malawi w towarzystwie wspierającego nas stale jezuity, ks. Tadeusza Świderskiego, odprawił mszę - wspaniale oprawioną muzycznie i tanecznie przez nasze dzieciaki.

Później taneczna procesja przeszła pod nowy dom, gdzie przecięliśmy wstęgę i obeszliśmy wszystkie pomieszczenia.

Dom wybudowaliśmy od podstaw z Waszych składek i z dotacji, jaką przekazał na ten cel papież Franciszek. Papież przekazał 30 tys. USD, pozostałe ok. 70 tys. USD - to WASZA, no i trochę nasza, robota!!!

Dom jest przepiękny. Dwanaście starszych dziewczyn zamieszka w nim już w przyszłym tygodniu. Mają wspaniałe sypialnie, łazienki, pokój do pracy, kuchenkę, miejsce do spotkań, rozmów i przyjmowania gości... Przed domem stanęły rattanowe meble, na dachu zainstalowane są bojlery zasilane energią słoneczną, na ścianach - obrazy Suwilanjiego, wokół domu Siostra posadziła mnóstwo fajnych roślin...

Nie ma słów, żeby wyrazić jakie wyszło nam CUDO! Podobno wszyscy przyjeżdżający goście nie mogą się temu nadziwić, pewien oficjel, gdy zobaczył nasz nowy dom, stwierdził, że wreszcie rozumie, jak to jest, że Kasisi jest jedynym znanym mu domem dziecka, z którego dzieci nie chcą wyjeżdżać, a jak wyjadą - bardzo często chcą wracać...  :)

Dziękujemy Wam wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    I meldujemy wykonanie zadania!!!!  :)
    Możecie naprawdę być dumni z tego, co zrobiliście!
    BRAWO WY!!!  :)