• Dom Miłosierdzia ufundowany przez Was i papieża Franciszka gotowy!

Jeszcze ostatnie poprawki wewnątrz, przed domem (po prawej stronie zdjęcia) będzie zadaszenie i specjalna trawiasta wykładzina do zabawy dla bejbików.

A w środku? Domu o takim standardzie Kasisi jeszcze nie miało! Wspaniały living room z super sofami (były akurat mocno przecenione) i małym telewizorem, dwie przestronne sypialnie i piękna łazienka, pralnia, kuchnia oraz pokój dla opiekunki, w którym na pierwsze pół roku zamieszka siostra Mariola, żeby mieć całą sytuację na oku.  :)

W domu zamieszka 12. dziewczyn (wytypowanych przez wszystkie): Elizabeth, Judy, Susanne, Gertruda, Belita, Agnes, Maggie, Mary, Memory, Grace, Sharon i Chileshe na zmianę z Abigail.
    Lokatorki będą przygotowywały się do dorosłego życia, uczyły dbać o swój własny dom, będą miały miejsce by sobie gotować, by przyjmować gości, by nauczyć się żyć w grupie mniejszej niż nasze dotychczasowe kasiskie - kilkudziesięciosobowe (odrabiać lekcje dziewczyny będą w Study Roomie, do którego prowadzi chodnik z kostki, który widzicie przed domem, i gdzie są komputery, biurka, internet etc.). To bardzo poprawi sytuację w całym Kasisi, bo do zwolnionych przez tę dwunastkę pokoi, przeniosą się dziewczynki w okolicach 12. lat z Martin's House, a w nim zostaną same maluchy.

Dziękujemy Wam bardzo!!! BARDZO!
    Mieliśmy właśnie spotkanie z dziewczynami w nowym domu, mówiły o tym, jak się z niego cieszą. Judy wyznała, że jej najbardziej podobają się okna i poduszki, Grace podobają się sofy, ale generalnie jest jedno wielkie szczęście i zachwyt!

Kasisi - Fundacja Kasisi melduje wykonanie KOLEJNEGO zadania!  :)