• OZŁACAMY KASISI III – STARTUJEMY!

Uprzejmie informujemy, że III edycja projektu „Ozłacamy Kasisi” pt. NIEZWYKŁA LEKCJA PROSTO Z AFRYKI wystartowała! Zgłoszone dotychczas placówki edukacyjne z całej Polski otrzymały materiały projektowe, ale do 16 czerwca cały czas można dołączać do zabawy! Zapraszamy!

W tej edycji chcemy Wam pokazać, czym ‒ przez lata działalności naszych Fundacji ‒ Afryka zaskoczyła nas pozytywnie. Okazuje się bowiem, że nie jest to tylko kontynent, który wymaga jedynie naszego wsparcia. To właśnie Afryka coraz częściej pomaga nam zrozumieć, co w życiu jest najistotniejsze i jak wiele posiadamy. Chcemy Wam pokazać to niezwykłe „coś”, co ma w sobie Afryka, a za czym my, w Europie ‒ zdaje się ‒ bardzo tęsknimy…

Przygotowaliśmy dla Was specjalne zadania: o relacjach międzyludzkich w Afryce oraz o niezwykłej kreatywności Afrykańczyków. Pokażemy Wam nieco więcej Afryki niż tylko Zambię. Sięgniemy także do bogactwa krajów i niezwykłych historii ludzi, których poznaliśmy dzięki działalności naszej bliźniaczej Fundacji ‒ Dobrej Fabryki.

Obejrzycie sporo materiałów multimedialnych, przeczytacie ciekawe teksty a także zostaniecie zaangażowani w wyjątkowe twórcze zadania!

Prosimy również, byście 16 czerwca urządzili wielkie święto i zorganizowali w swojej placówce widowiskową akcję w ramach III Wielkiego Ogólnopolskiego Finału „Ozłacamy Kasisi”.

Wygrać w projekcie można na dwa sposoby – jak najszybciej realizując przygotowane przez nas 2 zadania bądź zbierając największą sumę środków na rzecz Kasisi. Warto zawalczyć – nagrodą główną jest PARTNERSTWO Z KASISI z czym wiaże się wiele atrakcyjnych niespodzianek:)

Szkoły zwycięskie w II edycji dotychczas otrzymały od nas:
    - Oprawione zdjęcie dzieci z Kasisi
     - Filmik ze świątecznymi życzaniami od dzieci z Kasisi
     - Bożonarodzeniowa kartka z życzeniami od Siostry Marioli
     - Nagroda niespodzianka od Szymona Hołowni - obraz malowany przez chłopców z Kasisi
     - Filmik z relacją z zawieszenia zdjęć zwycięzców w kasiskiej jadalni, głównym miejscu Sierocińca
     - Książka "Jak robić dobrze" z autografem Szymona Hołowni
     - Płyta CD z afrykańską muzyką chrześcijańską
     - Opaski na rękę z mottem fundacji - "Każdy ma coś, nikt nie ma wszystkiego"

Do projektu można zgłosić się poprzez wypełnienie formularza na stronie http://www.fundacjakasisi.pl/pl/ozlacamy, a wszystkie zapytania, wątpliwości, relacje, zdjęcia i informacje przesyłajcie na adres ozlacamy@fundacjakasisi.pl

CZEKAMY NA WAS!