• Sportowo-muzyczne talenty naszych dzieciaków

Na podwórku Edmund's House Szymon przyłapał na treningu kasiską drużynę koszykarską w składzie: Prince, Lameck i Edrin.

„Z piłką radzą sobie (zwłaszcza Lameck) dużo lepiej ode mnie (choć to taki sobie komplement, bo ja sobie zupełnie z nią nie radzę  :).
    Prince ujawnił ostatnio jeszcze jeden talent: jest całkiem niekiepskim muzykiem!  :) Jak wiecie, nasze dzieciaki mają już regularne weekendowe zajęcia z malarzem, z rzeźbiarzem, a teraz dołączył do tego grona młody muzyk, absolwent najlepszych szkół w Zambii i RPA, który przyjeżdża co sobota i uczy nasze dzieciaki wrażliwości na dźwięki oraz tego, jak je w zharmonizowany sposób wydobywać.  :)
    Grupa ćwiczy na razie na keyboardach, ale nauczyciel uznał, że trójka zawodników: Prince, Dominic i mała Eliza, może spokojnie zacząć naukę gry na skrzypcach, bo ma ku temu poważne predyspozycje!
    Więc co robimy? Oczywiście: kupujemy skrzypce!  :) Całkiem porządne (i w stosownym rozmiarze) można dostać w Lusace za około 200 USD, więc Siostra Mariola je nabędzie (przypuszczam, że od razu trzy), a gdyby okazało się, że któreś z naszych dzieci zamierza wystartować w konkursie im. Wieniawskiego - cóż, wtedy zaraz ogłosimy zrzutkę na poważny instrument!!!”  :)