• Zdjęcia zwycięzców „Ozłacamy Kasisi II” zawisły w Kasisi!

Bycie placówką partnerską z Kasisi to nie tylko satysfakcja ale też szereg korzyści!

Rozpoczęliśmy od wzajemnego zapoznania kasiskich dzieciaków z ich polskimi kolegami ze zwycięskich placówek w projekcie „Ozłacamy Kasisi”.

Uczniowie z Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Komorowie, Gimnazjum Katolickiego Towarzystwa Kulturalnego w Bielsku-Białej oraz dzieci z Przedszkola Samorządowego „Jarzębinka” w Słubicach wraz ze swoimi Koordynatorami otrzymali dla swoich placówek zdjęcia dzieci z Kasisi. Wszystkich tych, którym poprzez wspólną zabawę w programie „Ozłacamy Kasisi” pomagali przez cały okres trwania projektu.

Wraz z wyjazdem ekipy Fundacji do Zambii, do Kasisi trafiły również fotografie powyższych zwycięzców:) Zobaczcie poniżej jak wyglądało oficjalne powieszenie zdjęć w głównym miejscu Kasisi – jadalni. To w niej właśnie tętni życie, spotykają się tam wszyscy mieszkańcy, a także goszczeni są najznamienitsi goście przybywający do Sierocińca.

Placówki partnerskie każdego miesiąca trwania partnerstwa będą otrzymywać od nas specjalne niespodzianki i upominki przywiezione prosto z Kasisi od swoich zambijskich kolegów i koleżanek.

Jeśli i Wy macie ochotę dołączyć do „Ozłacania Kasisi” i zawalczyć o bycie placówką partnerską z Kasisi – zapraszamy! Ruszyła już III edycja – czekamy na Wasze zgłoszenia!