Akademia Kasisi

Przekaż kwotę

Zebraliśmy 15020 PLN
Otwieramy Akademię Kasisi!!! Razem z Wami zdobędziemy kolejny poziom w rozwoju naszego Kasisi!!!

Akademia Kasisi to specjalny fundusz na edukację dzieci i tych spośród pracowników, którzy mają duży wpływ na wychowywanie naszych podopiecznych.

Dzięki Akademii Kasisi chcemy gromadzić środki, które pozwolą nam działać na trzech płaszczyznach:

Po pierwsze planujemy zainwestować w edukację naszych mamies, które opiekują się naszymi najmłodszymi. Marzy nam się, aby zapewnić naszym bejbikom i przedszkolakom jak najlepsze warunki rozwoju na tym etapie ich życia. Chcemy zatem zapraszać do Kasisi prelegentów albo wysyłać nasze mamies na kursy o prawach dziecka, o ich naruszaniu, o higienie i o opiece nad noworodkiem, o zasadach żywienia i podstawach psychologii etc. Taka edukacja to podwójna inwestycja, w mamies, które dostaną szansę na swój własny rozwój, ale przede wszystkim w lepiszy rozwój naszych dzieci.

Po drugie Akademia Kasisi pozwoli nam finansować najlepsze szkoły dla naszych dzieci. W Kasisi nie brakuje bardzo zdolnych uczniów, którzy osiągają świetne wyniki w szkole i zasługują na to, by mieć szansę rozwijać swoje umiejętności w jak najlepszych warunkach. Oferta edukacyjna w sektorze premium jest w Zambii coraz większa. Nie chcemy przegapić takiej możliwości, to może być wielka szansa dla naszych zdolnych dzieciaków na super start w życie.

Po trzecie dzięki funduszowi będziemy mogli wysyłać dzieciaki na zajęcia pozalekcyjne. Naukę języków obcych, zajęcia na pływalni, lekcje gry na instrumentach, zajęcia plastyczne etc. Chyba nie trzeba nikogo przekonywać ile to może zmienić w życiu naszych podopiecznych i jak bardzo zaprocentuje w przyszłości. Tutaj chodzi nie tylko o rozwój indywidualnych zdolności, to także wielka szansa, żeby zobaczyć trochę świata poza Kasisi, lepiej się zsocjalizować, otworzyć na relacje z osobami z nowego środowiska.