Budujemy dom w Kasisi

Kwota docelowa: 150000 PLN

Przekaż kwotę

Zebraliśmy 176589 PLN

Do Kasisi wciąż przybywają nowe dzieci. Zaczyna się robić nieco za ciasno.

Rozpieszczalnik, Spiżarnia, Adopcja Serca - wszystkie nasze źródełka wsparcia dla kasisjan pracują na pełnych obrotach. Ale musimy zrobić coś jeszcze. Musimy wybudować w Kasisi nowy dom, bo nasze pociechy naprawdę przestają się już tam mieścić!!! Dlatego właśnie powstał pomysł, a zaraz za nim, projekt nowego domu. Domu, w którym zamieszka 20 dziewcząt. To optymalna ilość dzieci będących pod opieką jednej z „Mam” w jednym miejscu.

Nie chcemy, żeby dzieciaki spały po dwoje w jednym łóżku. Chcemy, żeby miały swoją, choćby najmniejszą przestrzeń, porządne miejsce do nauki, opiekunkę pod bokiem. Siostra ma już projekt nowego domu, do którego będziemy mogli przeprowadzić starsze dziewczynki i jedną mamę. To zwolni pokoje dla kolejnych maluchów, które przybywają do Kasisi non stop, a od stycznia ich liczba zbliża się już do 30! Wszyscy już wiedzą, że nie ma drugiego takiego miejsca w Zambii. Że jeśli dziecko znalazło się w krytycznej sytuacji - u nas na pewno z znajdzie szansę na życie, ratunek! Kasisi po raz pierwszy w swojej historii przekroczyło próg 230 lokatorów!

Musimy na ten cel zebrać astronomiczną kwotę. 150.000 złotych. Czyli - innymi słowy - musimy znaleźć TRZY TYSIĄCE osób, które podarują Kasisi na drewno, blachę i cement po 50 złotych! Czy to się da zrobić? Mamy poczucie, że z Wami to się bez dwóch zdań DA! Jak sądzicie?

Namawiajcie kogo tylko się da! To będzie pierwszy Fundacja Kasisi's House w naszym Domu! My wciąż będziemy Wam przypominać o akcji, pokazywać projekt, opowiadać, co tam sobie wymarzyliśmy zrobić.

Miejsce na dom jest – prawdopodobnie stanie w rogu dużego placu zabaw. Projekt, pomimo, że będzie nieco zmodyfikowany – jest. Brakuje tylko jednego, 40 tysięcy USD!

STARTUJEMY!!!