• Gimnazjum im. J. Korczaka w Strzałkowie

Uczniowie Gimnazjum im. J. Korczaka wsparli Kasisi akcją Słodki czwartek dla „Kasisi”!

wsparcie z akcji 18.02.2017r. : 250,0 zł

Poniżej przedstawiamy nadesłaną do nas fotorelację:

Pracę na rzecz „ozłacania” Kasisi czas zacząć. Na początku naszych projektowych zmagań wykonaliśmy tematyczne plakaty o Fundacji i podejmowanych przez nią zadaniach. Tuż przed feriami zorganizowaliśmy akcję „Słodki czwartek dla Kasisi”. Chętnych do przygotowania pysznych ciast nie zabrakło. Jeszcze więcej było tych, którzy z przyjemnością skosztowali pysznych wypieków i przy okazji wsparli Fundację Kasisi. W ten sposób uzbieraliśmy 250 zł.

Uczniowie zorganizowali również "Walentynki z Kasisi".  Brawa za zaangażowanie!

Wsparcie 18.02.2017r.: 202,0zł

Poniżej przedstawiamy nadesłaną do nas fotorelację:

Walentynki to wspaniały dzień! Kojarzony z miłością, sympatią, pozytywnymi uczuciami. To święto, które podbiło serca wszystkich, stało się okazją do przeprowadzenia kolejnej akcji wspierającej Fundację Kasisi. Tym razem wielkie zaangażowanie wykazała klasa 1e
    z wychowawczynią oraz Samorząd Uczniowski z opiekunami. Ta grupa wolontariuszy przygotowała piękne walentynkowe laurki. Każda walentynka zawierała słodki dodatek. Uczniowie z wielką radością kupowali te słodkie upominki i ofiarowali je swoim przyjaciołom, sympatiom, nauczycielom i rodzicom. Cała akcja spotkała się z pozytywnym odzewem i zaowocowała zbiórką 202 złotych. Dziękujemy

Otzymaliśmy kolejne wsparcie od uczniów! Z bardzo słodkiej akcji...:)

wsparcie: 322,0 zł

data: 02.03.2017r.

Tłusty czwartek

Tuż przed Wielkim Postem....zgodnie z tradycją, świętowaliśmy Tłusty czwartek!!!
    To był dzień! Istne pączkowe szaleństwo. Nikt nie został pominięty. Pączuszki domowych wypieków i nie tylko. Z czekoladą, marmoladą, lukrowane i z posypką, od wyboru do koloru.  Pyszne! A jeśli komuś było mało, to mieliśmy jeszcze babeczki, muffinki i nadziewane orzeszki.  Palce lizać! W przygotowanie akcji zaangażowała się grupa uczniów z kl.3e i 3a. W ten sposób uzbieraliśmy 322 zł. Wszystko dla Fundacji Kasisi i jej podopiecznych.

Kolejna relacja, zdjęcia i wsparcie od uczniów - DZIĘKUJEMY!

wsparcie z akcji 11.03.2017r. : 750,0 zł

Akcja  „gofry”
    Dzień Kobiet to kolejny pretekst do przeprowadzenia akcji wspierającej podopiecznych Fundacji Kasisi. Tym razem osobiście wcieliliśmy się w mistrzów cukiernictwa i … piekliśmy gofry. Pracowaliśmy w dwóch zespołach. W pierwszym byli chłopcy z klasy 3c, w drugim ekipa dziewcząt z klasy 3e. Dwie drużyny, dwie sale, osiem gofrownic, różnorodne dodatki, dłuuuga lista zamówień i... duch rywalizacji. Zapach świeżych gofrów wyjmowanych z maszynek rozchodził się po całej szkole. Do naszych stanowisk można było więc trafić po zapachu:) Równolegle,
    w świetlicy, dziewczęta z klasy 3a oferowały tęczowe babeczki. Dzień upłynął słodko i miło. Owocem akcji jest 750zł.