• Gimnazjum im. J. Korczaka w Strzałkowie

Uczniowie Gimnazjum im. J. Korczaka wsparli Kasisi akcją Słodki czwartek dla „Kasisi”!

wsparcie z akcji 18.02.2017r. : 250,0 zł

Poniżej przedstawiamy nadesłaną do nas fotorelację:

Pracę na rzecz „ozłacania” Kasisi czas zacząć. Na początku naszych projektowych zmagań wykonaliśmy tematyczne plakaty o Fundacji i podejmowanych przez nią zadaniach. Tuż przed feriami zorganizowaliśmy akcję „Słodki czwartek dla Kasisi”. Chętnych do przygotowania pysznych ciast nie zabrakło. Jeszcze więcej było tych, którzy z przyjemnością skosztowali pysznych wypieków i przy okazji wsparli Fundację Kasisi. W ten sposób uzbieraliśmy 250 zł.

Uczniowie zorganizowali również "Walentynki z Kasisi".  Brawa za zaangażowanie!

Wsparcie 18.02.2017r.: 202,0zł

Poniżej przedstawiamy nadesłaną do nas fotorelację:

Walentynki to wspaniały dzień! Kojarzony z miłością, sympatią, pozytywnymi uczuciami. To święto, które podbiło serca wszystkich, stało się okazją do przeprowadzenia kolejnej akcji wspierającej Fundację Kasisi. Tym razem wielkie zaangażowanie wykazała klasa 1e
    z wychowawczynią oraz Samorząd Uczniowski z opiekunami. Ta grupa wolontariuszy przygotowała piękne walentynkowe laurki. Każda walentynka zawierała słodki dodatek. Uczniowie z wielką radością kupowali te słodkie upominki i ofiarowali je swoim przyjaciołom, sympatiom, nauczycielom i rodzicom. Cała akcja spotkała się z pozytywnym odzewem i zaowocowała zbiórką 202 złotych. Dziękujemy

Otzymaliśmy kolejne wsparcie od uczniów! Z bardzo słodkiej akcji...:)

wsparcie: 322,0 zł

data: 02.03.2017r.

Tłusty czwartek

Tuż przed Wielkim Postem....zgodnie z tradycją, świętowaliśmy Tłusty czwartek!!!
    To był dzień! Istne pączkowe szaleństwo. Nikt nie został pominięty. Pączuszki domowych wypieków i nie tylko. Z czekoladą, marmoladą, lukrowane i z posypką, od wyboru do koloru.  Pyszne! A jeśli komuś było mało, to mieliśmy jeszcze babeczki, muffinki i nadziewane orzeszki.  Palce lizać! W przygotowanie akcji zaangażowała się grupa uczniów z kl.3e i 3a. W ten sposób uzbieraliśmy 322 zł. Wszystko dla Fundacji Kasisi i jej podopiecznych.

Kolejna relacja, zdjęcia i wsparcie od uczniów - DZIĘKUJEMY!

wsparcie z akcji 11.03.2017r. : 750,0 zł

Akcja  „gofry”
    Dzień Kobiet to kolejny pretekst do przeprowadzenia akcji wspierającej podopiecznych Fundacji Kasisi. Tym razem osobiście wcieliliśmy się w mistrzów cukiernictwa i … piekliśmy gofry. Pracowaliśmy w dwóch zespołach. W pierwszym byli chłopcy z klasy 3c, w drugim ekipa dziewcząt z klasy 3e. Dwie drużyny, dwie sale, osiem gofrownic, różnorodne dodatki, dłuuuga lista zamówień i... duch rywalizacji. Zapach świeżych gofrów wyjmowanych z maszynek rozchodził się po całej szkole. Do naszych stanowisk można było więc trafić po zapachu:) Równolegle,
    w świetlicy, dziewczęta z klasy 3a oferowały tęczowe babeczki. Dzień upłynął słodko i miło. Owocem akcji jest 750zł.

Zadanie nr 1 - Relacje międzyludzkie

wsparcie z akcji 23.03.2017r. : 426,65zł

Przyznane serduszka: 5

Poniżej przedstawiamy nadesłaną do nas relację oraz zdjęcia:

Nadszedł czas realizacji pierwszego zadania. Lekcja o relacjach międzyludzkich zrealizowana. Świat języka gestów, sposobów okazywania sobie szacunku i życzliwości w Zambii został poznany. Kolejny raz mogliśmy się przekonać, że dobre wychowanie jest wartością podstawową i szczególnie cenioną w świecie.
        Poznaliśmy też cele, nad realizacją których pochyla się Akademia Kasisi. Jak gesty życzliwości przekuć w realną pomoc? Po burzy mózgów, już wiemy. Pracując w grupach zebraliśmy pomysły i wybraliśmy te, które wprowadzimy w życie. Działania zostały podjęte. Realizacja naszego projektu trwa. Zapełniliśmy też naszą pierwszą puszkę. Po jej komisyjnym otwarciu i przeliczeniu zawartości okazało się, że uzbieraliśmy 426zł i 65 gr.

wsparcie z akcji 03.04.2017r. : 850zł

Poniżej przedstawiamy nadesłaną do nas relację oraz zdjęcia:

Przygotujemy motylki nadziei i zaczarowane ołówki z kodami QR. W sumie 100 egzemplarzy. Każdy będzie cegiełką o wartości 5 zł. Zachęcimy do ich kupna i uzyskamy 500 zł wsparcia na cele Akademii. Zmobilizujemy nabywców do wejścia na stronę fundacji. W ten sposób promujemy działania fundacji i sprawiamy, że uczestnik akcji dowiaduje się o ogromie różnorodnych działań i inicjatyw fundacji, włącza się w pomoc podopiecznym fundacji, przekonuje się o sile i mocy każdego „piątaka”.

Motylki nadziei i zaczarowane ołówki zostały wykonane. Wszystkie znalazły swoich nabywców. Każdy wie, że motyl to symbol wiosny, nadziei rodzącego się życia, stąd kupując motylka wspiera  leczenie chorych dzieci z Kasisi. Ołówek to symbol talentu, więc nabywca ołówka wspiera  utalentowane dzieci z Kasisi.
    Zgodnie z założeniem uzyskaliśmy 500 zł na obrane cele.
        Aby wygenerować jeszcze większe wsparcie, zadbaliśmy o kasiański akcent podczas obchodów Dnia wiosny. Nasza ekipa, ze wsparciem jednego z rodziców, przygotowała ciepłe sandwicze i ciasto. Wsparcie z tego wydarzenia to 350.
        W sumie na konto fundacji przekazujemy 850 zł.

Zadanie nr 2 - Kreatywność - Zaskocz nas

Data: 25.04.2017r.

Wsparcie: 500,0 zł

Wsparcie z kiermaszu: 420zł

Stroiki i ozdoby świąteczne wykonane. Stoisko przygotowane. Wszystkie ozdoby znalazły swoich nowych właścicieli. Ustaliliśmy, że każda ozdoba będzie cegiełką o wartości 5 zł. Każdy nabywca otrzymał ulotkę i wie, że nabywając nasze prace rękodzielnicze wspiera dzieci z Kasisi.  Symbolicznym piątakiem pomaga innym, dba o środowisko, pomnaża dobro.
    Wsparcie z tego wydarzenia to 420zł.

Aby wygenerować jeszcze większe wsparcie, zadbaliśmy o napełnienie drugiej puszki.
    Jej zawartość opiewała na kwotę 500zł.

W sumie na konto fundacji przekazujemy 920 złotych.

Gratulujemy!