• Gimnazjum nr 5 im. Arkadego Fiedlera w Lesznie

Gimnazjum nr 5 im. Arkadego Fiedlera w Lesznie bierze udział w skróconej wersji Ozłacamy Kasisi. Oznacza to, że uczniowie wraz z nauczycielami mają do wykonania 6 zadań oraz Finał akcji. Szkoła będzie rywalizować w naszym rankingu skuteczności. Im większa zostanie zebrana dla Kasisi kwota, tym większa szansa na zwycięstwo!

ZADANIE NR 1: ŚWIĘTuj z nami

Wsparcie: 220zł

data: 04.03.2016

Serdecznie dziękujemy oraz gratulujemy wykonania pierwszego zadania! Poniżej zamieszczamy nadesłaną do nas relację:

Ozłacanie Kasisi zaczynamy od wspólnej zabawy!

Tegoroczną dyskotekę karnawałową postanowiliśmy spędzić w szerszym gronie - z podopiecznymi domu dziecka w Kasisi. Dla nich i dla nas zagrali DJ Doluś oraz szkolny zespół No Name. Zebraną kwotę - 220 złotych - wraz z gorącymi pozdrowieniami z Leszna przekazujemy naszym afrykańskim "znajomym".

ZADANIE NR 2: Święta w Kasisi

Wsparcie z bonów: 790zł

data: 18.05.2016

Serdecznie dziękujemy oraz gratulujemy wykonania kolejnego zadania! Poniżej zamieszczamy nadesłaną do nas fotorelację:

WIELKI POST Z KASISI!

Naszą kolejną akcję nazwaliśmy WIELKI POST Z KASISI. Tym razem odmawialiśmy sobie słodyczy i innych przyjemności (przede wszystkim wizyt w sklepiku szkolnym :), by móc zrealizować wybrany bon żywnościowy i wesprzeć finansowo mieszkańców Kasisi. Zachęcaliśmy też do tego działania swoich najbliższych. Pomysłodawcą ostatecznego kształtu zadania był p. Marek Czternasty, nasz katecheta, który chciał w ten sposób w bardzo praktyczny sposób przybliżyć nam piękno ukrytych uczynków miłosierdzia.

Żużlowcy FOGO UNII LESZNO ozłocili Leszno już piętnaście razy. W tym roku razem z nami będą ozłacać Kasisi.

Relacja z II Wielkiego Finału

Data: 16.06.2016