• Gminne Gimnazjum w Budrach z s. w Więckach im. Papieża Jana Pawła II

Uczniowie z Gminnego Gimnazjum w Budrach "ozłocili Kasisi" wpierając również naszą Spiżarnię!

wsparcie na spiżarnię: 170,11 zł

data: 25.10.2016r.

wsparcie z kiermaszu: 106,33 zł

data: 15.12.2016r.

wsparcie: 121,00 zł

data: 01.02.2017r.

Uczniowie z Gminnego Gimnazjum w Budrach zaskoczyli nas swoją pomysłowością!

wsparcie: 383,53zł

data: 29.03.2017

Poniżej przedstawiamy nadesłaną do nas relację oraz zdjęcia:

Każda sposobność jest dobra, żeby się pobawić, a przy okazji zrobić coś dobrego dla dzieciaków z Kasisi. Czternastego marca obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Liczby Pi. W turnieju międzyklasowym uczniowie rywalizowali w różnych konkurencjach. W czasie, kiedy jury podsumowywało wyniki konkursu, można było obejrzeć film o Kasisi. Przez cały dzień w szkole działał kiermasz słodkości. Można było kupić  np. babeczkę lub ciastko z napisem Π lub precla w tym kształcie. Dzięki kiermaszowi i przeprowadzonej dodatkowo zbiórce do puszki wysłaliśmy dla Kasisi 383, 53 zł

Zadanie nr 1 - Relacje Międzyludzkie

wsparcie: 217 zł

data: 07.06.2017r.

Wszystkie klasy naszego gimnazjum obejrzały filmy i wysłuchały tekstu opowiadającego o zwyczajach i zasadach kulturalnego zachowania się w Zambii. Przy okazji przypomnieliśmy sobie, jak to powinno być u nas. Jakie zachowania, gesty wpływają na to, ze ludzie odnoszą się do siebie z życzliwością i jest im na tym świecie lepiej żyć.
        Obejrzeliśmy  i przeczytaliśmy materiały dotyczące Akademii Kasisi.  Wielkie wrażenie robią wszystkie dzieła Fundacji oraz fakt, że dzieje się to dzięki ludzkiej życzliwości. Jednocześnie zdaliśmy sobie sprawę, jak wielkie są potrzeby. Przeprowadziliśmy „burzę mózgów” na pomysły, jak wspomóc dzieci z Kasisi. W efekcie przeprowadziliśmy zbiórkę.  Dziewczęta z klas trzecich realizowały projekt  „Zdrowe jedzenie jest drogie – prawda, czy mit?”.  Jednym z zadań tego projektu był kiermasz zdrowej żywności. Pieniądze zarobione na kiermaszu dziewczyny przeznaczyły na Kasisi. Przekazaliśmy w sumie 217 zł.

Zadanie nr 2 - Zaskocz Nas

wsparcie:

data: 07.06.2017r.

ZADANIE NR 2 - KREATYWNOŚĆ - ZASKOCZ NAS
        Zapoznaliśmy się się z materiałami do zadania trzeciego. Zaplanowaliśmy akcję, dzięki której można było dać rzeczom "drugie życie" i pozyskać pieniądze dla dzieciaków z Kasisi.  11 czerwca w naszej gminnej miejscowości Budry odbył się XVI Uliczny Bieg Bociana, przy okazji którego zorganizowaliśmy "Kiermasz Rozmaitości". Zrobiliśmy w szkole zbiórkę zabawek, biżuterii, książek i innych przedmiotów, które gdzieś tam leżą w szafkach, na półkach i nie są już potrzebne. Nasze uczennice przygotowały  stoisko, na którym te rzeczy zostały pięknie wyeksponowane. Każdy chętny mógł sobie wziąć to, co mu się podoba i wrzucić do puszki dowolną kwotę. Ludziom podchodzącym do straganu dziewczęta wyjaśniały, jaka jest idea i opowiadały o Kasisi. Przed stoiskiem, na sztalugach wystawiliśmy antyramy ze  zdjęciami i informacjami o Kasisi. W czasie całej imprezji, prowadzący i koordynatorka  kilkakrotnie reklamowali naszą akcję. Zachęcali do postępowania z godnie z przysłowiem "Grosz dany w potrzebie złotem wróci do ciebie". Dzięki tej akcji rozpowszechniliśmy w środowisku informacje o działalności Fundacji Kasisi. Relację z imprezy można obejrzeć np. na stronie GOK w Budrach . Z "Kiermaszu Rozmaitości" pozyskaliśmy 648 zł.

FINAŁ

wsparcie na spiżarnię: 645 zł