• Miejskie Przedszkole Nr 25 w Plocku

Dzieci z Miejskiego Przedszkola nr 25 w Płocku dołączyły do grona biorących udział w Wielkim Finale "Ozłacamy Kasisi". Wraz z wychowawcami podjęli się również realizacji wybranych zadań.

Trzymamy kciuki i życzymy fantastycznej afrykańskiej przygody!

Zadanie nr 1: Garaż

Data: 29.06.2016

Wsparcie: 120zł

Zadanie nr 2: Spiżarnia

Data: 29.06.2016r.

Wsparcie: 80 zł

Relacja z II Wielkiego Finału:

Data: 29.06.2016

Wsparcie: 440zł

Poniżej zamieszczamy nadesłaną do nas fotorelację:

Celem uroczystości było zapoznanie dzieci z ludami afrykańskimi i uwrażliwienie na pomaganie biednym i chorym. Tego dnia dzieciaki przyszły ubrane w elementy garderoby afrykańskiej, utrwaliły sobie zdobyte wiadomości o Afryce. Następnie wysłuchały wiersza J. Tuwima „Bambo” i wypowiadały się na temat jego treści. Brały udział w konkursach zręcznościowych i zadaniach do wykonania, np. kto pierwszy zje banana, rzuci piłeczką do celu lub kto przeniesie dzban z wodą na głowie? Kolejnym zadaniem była zabawa pantomimiczna „Zwiedzanie dżungli”, następnie śpiew i taniec w rytmy muzyki afrykańskiej.
    W dalszej kolejności dzieci z grupy:
    - 3-latków kolorowały małpki,
    - 4-latków ozdabiały afrykańskie maski
    - 5,6 –latków wyklejały rysunek twarzy dziecka afrykańskiego
    Na koniec pani dyrektor i koordynator akcji, podsumowały wszystkie działania przedszkolaków, podziękowały dzieciom i ich rodzicom.

Impreza zakończyła się Zrywem Wolnych Serc. Każdy na znak solidarności, położył dłoń na sercu i przez 60 sekund wybijał symbolicznie jego rytm – Rytm serc wolnych od nienawiści i obojętności na drugiego człowieka. Otwarcie puszki odbyło się  zgodnie z zasadami określonymi w  regulaminie w obecności Dyrektora placówki, koordynatora i nauczycielek. Komisja dokonała  przeliczenia znajdujących się tam pieniędzy. Zebrana kwota to: 640,00 zł.