• Publiczne Przedszkole Sióstr Służebniczek NMP im. Bł.Edmunda Bojanowskiego

Bardzo miło nam powitać nowych uczestników "Ozłacamy Kasisi". Dzieci z Publicznego Przedszkola Sióstr Służebniczek NMP przystąpią do realizacji II edycji Wielkiego Finału.

Dzieciom oraz wychowawcom życzymy wspaniałej, afrykańskiej zabawy!

Przedszkolaki w ramach przygotowań do Wielkiego Finału, zrealizowały zadanie "Świętuj z nami". Poniżej zamieszczamy nadesłaną relację.

wsparcie: 718,97 złote

data: 29.04.2016

W związku z realizacją zadania z przyjemnością przyznajemy 2 serca z Drzewka Kasisi :)

Wielka Akcja "Ozłacamy Kasisi", została zaplanowana na dni 21-22 kwietnia. Wzięły w niej udział wszystkie grupy z naszego Przedszkola, począwszy od najmłodszych do najstarszych. Dzieci z grup, zostały zapoznane z licznymi dziełami, jakie prowadzą nasze siostry w Afryce, min. z sierocińcem w Kasisi.
    Poznały również ludzi dobrej woli, którzy wspierają te dzieła nie tylko od strony duchowej ale i materialnej, takie jak Fundacja Kasisi. Atrakcją było również zorganizowanie kącika dekoracji afrykańskich, które zostały przekazane przez nasze siostry misjonarki dla prowincji łódzkiej. Tak ubogaceni ruszyliśmy wraz z
    s.Agnieszką, ubraną w strój zambijskich kobiet -  chitengę do  "zbiórki drobniaków dla super dzieciaków". Dzieciaki szybko nauczyły się tego super hasła, dodatkowym elementem wspierającym naszą akcję były śpiewy wykonywane przez dzieci min. z repertuaru Magdy Anioł - piosenka "Biali, czarni i mulaci", a także piosenka zespołu kleryckiego Genezareth "Amolenge mingi - wiele dzieci na świecie bardzo cierpi".Starszaki, opowiadały swoim najmłodszym kolegom i ich rodzicom o pomocy, jakiej się podjęli i zachęcali innych do wsparcia tego wspaniałego dzieła. Kwota jaką uzbieraliśmy na zadanie "Świętuj z nami" wynosiła 718,97 zł. Mamy nadzieję, że nie pierwszy i ostatni raz włączymy się w tą akcję...