• Szkoła Podstawowa im. ks.mjr. Franciszka Łuszczki w Lubeni

wsparcie: 730zł

data: 07.06.2017r.

SWIAT RELACJI MIĘDZYLUDZKICH
    Opiekunowie Szkolnego Koła Wolontariatu przeprowadzili zajęcia dla wolontariuszy dotyczące afrykańskich relacji międzyludzkich. Uczniowie mieli możliwość zapoznania się z afrykańskimi gestami i zwrotami grzecznościowymi, których wymowa przysporzyła wszystkim wiele radości. Ponadto dzieci zobaczyły, jak ważny jest w Afryce szacunek do osób starszych.
     PRZYBIJ PIĄTKĘ W PIĄTEK
    Członkowie Szkolnego Wolontariatu zrealizowali  konkurs pod hasłem: ,,PRZYBIJ PIĄTKĘ W PIĄTEK”. W kwietniu uczniowie klas  0-VI otrzymali od wolontariuszy specjalne plansze i puszki do których przez cały tydzień wrzucali drobne monety. Co piątek wyznaczeni wolontariusze  sprawdzali zawartość puszki i za każde uzbierane 5 zł klasa na swojej planszy otrzymała przybitą pieczątkę z nr ,,5”. Klasa, która zebrała do czerwca najwięcej ,,5” wygrała konkurs i otrzymała pamiątkowy dyplom. W akcji tej zebraliśmy kwotę  730 zł.

Zadanie nr 2 - Kreatywność

wsparcie: 43zł

data: 07.06.2017r.

KREATYWNOŚĆ
     Przeprowadziliśmy zajęcia dla wolontariuszy na temat użyteczności przedmiotów, które nam wydają się bezużyteczne. Uczniowie wykonali puszki ze starych słoików ozdobionych według własnej inwencji, które posłużą do zbierania drobniaków przez poszczególne klasy.

PRZEDSZKOLAKI ZBIERAJĄ DROBNIAKI
    Szkolne przedszkolaki przyłączyły się do pomocy dzieciom z sierocińca Kasisi. Przed wejściem do klas przedszkolnych szkolni wolontariusze umieścili puszkę z logo Kasisi, do której przedszkolaki wraz z rodzicami wrzucali drobne monety i tym samym wspierali naszą szkolną akcję ,,Ozłacamy Kasisi”.
    Przedszkolaczki uzbierały  43 zł

wsparcie: 19.05.2017: 629,92zł