• Szkoła Podstawowa im. M.Konopnickiej w Brzączowicach

Zadanie nr 1 - Relacje międzyludzkie

Wsparcie z akcji: 1271zł

Data: 25.05.2017r.

21 kwietnia 2017r. uczniowie klas IV-VI uczestniczyli w lekcjach :Lekcja prosto z Afryki-relacje międzyludzkie, podczas których każda klasa zgłaszała swoje pomysły do realizacji zadań.
    12 maja 2017 r. odbyło się przedstawienie w wykonaniu Samorządu Szkolnego, uczniów klas IV-VI dla całej społeczności szkolnej.
    21 maja 2017 r. odbyła się zbiórka pieniężna pod kościołem w Brzączowicach przez uczniów oraz koordynatorki projektu.

Podczas tej akcji została poinformowana cała społeczność szkolna na przedstawieniu. Informacja o udziale w projekcie „Ozłacamy Kasisi” została podana także na stronie internetowej szkoły po wystąpieniu uczniów w przedstawieniu „Dobro serca jest w nas” prezentując scenki z gestami w języku nyanja, piosenki, oraz zapoznając z działalnością Fundacji. Dzięki tej informacji na stronie internetowej szkoły wszyscy mogli dowiedzieć się w jaki sposób uczniowie realizują udział w projekcie, jak  chcą szerzyć dobro i pomoc bliźniemu.
    Informacja o akcji została podana również przed wejściem do budynku szkoły, poinformowanie mieszkańców o zbiórce pieniężnej pod kościołem na rzecz dzieci z Kasisi.

Podczas tej akcji w zbiórce pieniężnej brały udział klasy I-VI, oraz cała społeczność szkolna, społeczność lokalna- mieszkańcy.
    Efektem realizacji tego celu jest zebranie kwoty na rzecz dzieci w Kasisi w kwocie 1271 złotych.
    Efektem udziału jest większa świadomość niesienia pomocy innym, wrażliwości, wartości ludzkiej, dobre czyny i gesty. Chęć niesienia dalszej pomocy i bycia otwartym na krzywdę drugiego człowieka, nie pozostawiając go samego sobie.

Zadanie nr 2 - Zaskocz nas

Wsparcie z akcji: 560zł