• Szkoła Podstawowa nr.10 Im.Janusza Korczaka Tarnobrzeg

Uczniowie Szkoły Podstawowej nr 10 im. Janusza Korczaka w Tarnobrzegu dołączyli do grona szkół biorących udział w Wielkim Finale "Ozłacamy Kasisi" który odbędzie się 16 czerwca 2016r.

Trzymamy kciuki i życzymy fantastycznej afrykańskiej przygody!

Relacja z II Wielkiego Finału:

Data: 16.06.2016

Wsparcie: 3153zł

II edycja Wielkiego Ogólnopolskiego Finału "Ozłacamy Kasisi" w kategorii SKUTECZNOŚĆ już za nami. Szkolne Koło Wolontariatu ,,Pomaganie Nakręca" w Szkole Podstawowej nr 10 im. Janusza Korczaka  w Tarnobrzegu zorganizowało z tej okazji wspaniałą, ogólno-szkolną imprezę pod nazwą ,,Poznajemy Afrykę". Uczniowie, nauczyciele, rodzice oraz zaproszeni goście mogli skorzystać z wielu atrakcji. Były potrawy afrykańskie, upominki i pamiątki, zabawy plastyczne, usypywanie konturów Afryki kolorowym piaskiem, afrykańskie stroje i fryzury. Dzieciaki przebrane za Murzynki tańczyły Waka Waka do popularnego utworu Shakiry. Cała uczniowska brać uczestniczyła w warsztatach muzycznych prowadzonych przez rodowitych Afrykańczyków. Dochód z imprezy przeznaczony zostanie na pomoc dla dzieciaków z Kasisi.

Co się jeszcze działo możecie zobaczyć na stronie lokalnej telewizji!