• Szkoła Podstawowa z Odziałami Integracyjnymi Nr 2 im. Henryka Sienkiewicza w Goleniowie

Uczniowie SP nr 2 w Goleniowie wspierają Kasisi poprzez projekt Adoptuj z Sercem!

wsparcie z adopcji listopad 2016r. : 50,0 zł

wsparcie z adopcji w grudniu 2016r. : 50,0 zł

wsparcie z adopcji w styczniu 2017r.: 50,0zł

wsparcie z adopcji w lutym 2017r. : 50,0 zł

wsparcie z adopcji w marcu 2017r. : 50,0 zł

„ADOPTUJ Z SERCEM”

GEORGE L.10

Dzieci z Koła Misyjno-Ewangelizacyjnego, już od kilku miesięcy podejmuje adopcję duchową- modlimy się za wybrane przez nas dziecko, składamy drobne, duchowe ofiary, i materialną- każdego miesiąca wpłacamy pewną kwotę, by choć w niewielkim stopniu wspomóc dzieci, które więcej potrzebują niż my dzisiaj. Pierwszym naszym Dzieckiem  był George. Dlaczego był? Ponieważ ku wielkiej naszej radości George wraz z Siostrami powrócił do swego domu, jakże radosna to wiadomość i ile musi być szczęścia w sercach tych dzieci, podzielamy tę radość, bo: „Radość dzielona na dwoje podwójną radością(…)”. Poniżej można zapoznać się z historią George’a i Jego Sióstr:

George trafił do Kasisi razem ze swoimi siostrami Bupe i Chileshe. Przeszli oni w życiu naprawdę dużo. Tato zostawił rodzinę dawno temu, mama z dziećmi zamieszkała u babci, próbując związać koniec z końcem. Babcia dostała jednak udaru i trafiła do domu opieki. Właściciel domu, który wynajmowali wyrzucił całą rodzinę, bo mama sama nie była w stanie regulować czynszu. Wtedy kobieta przestała radzić sobie z sytuacją psychicznie, dla dobra swojego i innych musiała trafić do zamkniętej placówki leczniczej. Dzieciaki zostały same.

Żyły tak przez jakiś czas, w końcu o sprawie dowiedziała się opieka społeczna i jej pracownik przywiózł rodzeństwo do Kasisi. Każde z nich w małym plecaczku miało ze sobą wszystkie swoje rzeczy, cały dziecięcy dobytek... Dzieci są bardzo dojrzałe jak na swój wiek. Mamy nadzieję, że  będzie im dobrze w Kasisi.

„WYPRAWKA DLA GEORGE’A”

JEDNOGŁOŚNIE PODJĘLIŚMY Z DZIEĆMI POMYSŁ, IŻ PRZEZ CZAS WIELKIEGO POSTU NASZE DROBNE WYRZECZENIA W POSTACI SŁODYCZY , PRZYJEMNOŚCI, DROBNYCH OFIAR PIENIĘŻNYCH BĘDZIEMY ZBIERAĆ, BY PRZED WIELKANOCĄ WYSŁAĆ „WYPRAWKĘ” DLA GEORGE’A I JEGO NAJBLIŻSZYCH.

Jeśli dziś czytasz tę wiadomość i poruszyła Cię historia tego Chłopca  zapraszam do włączenia się w nasze działanieJ

<><  PÓKI MAMY CZAS CZYŃMY MIŁOSIERDZIE  <><

Kochani! Nie tracąc czasu zaadoptowaliśmy kolejne dziecko, tym razem to Mary, która jest jeszcze b. maleńka i potrzebuje pomocy i opieki. Chcemy na miarę naszych możliwości wspomóc także Ją i tych wszystkich, którzy b. bezpośrednio czuwają nad losem tej Dziewczynki. Zanosimy naszą modlitwę i wspieramy materialnie.

Zapraszamy- jeśli tylko chcesz też możesz pomóc, też możesz podjąć ADOPCJĘ Z SERCEM, czasem wystarczy tak niewiele, by wiele dobra się zadziało. Nie odkładaj do jutra decyzji- zaadoptuj dziś! Dlaczego powstrzymywać dobro???

MARY 1M.

Bardzo króciutka informacja o Mary, ale ile w tym  bólu i smutku – nie możemy na tym poprzestać, zróbmy wszystko, by odmienić Jej życie

Mary urodziła się 24 stycznia 2017r. Jej mama zmarła przy porodzie, tato ma inne zajęcia, więc dziewczynka trafiła do nas.  Teraz to Kasisi jest jej domem.

*Drogi Rodzicu, Uczniu naszej szkoły!!!

Jeśli zdecydujesz się na adopcję lub wybierzesz jakikolwiek projekt Kasisi, będziesz chciał wesprzeć materialnie to Dzieło napisz proszę w tytule o projekcie naszej szkoły „SP2  Goleniów Ozłacamy Kasisi”. I daj nam znać na adres : pequena.nada@gmail.com                                        z modlitwą-

Dzieci z Koła Misyjno-Ewangelizacyjnego z opiekunem

- s.Moniką Misjonarką Chrystusa Króla

Uczniowie zorganizowali również festyn oraz świąteczny kiermasz w swojej szkole!

Wsparcie 13.02.2017r.: 1500,0zł

Poniżej przedstawiamy nadesłaną do nas fotorelację:

W okresie Bożego Narodzenia z Kołem Misyjnym przygotowaliśmy ozdoby świąteczne i nie tylko, by „wystartować" w kiermaszu świątecznym na Plantach, a póżniej jeszcze w szkole na festynie mikołajkowym, zebrane pieniążki przeznaczyliśmy na pomoc dzieciom w Kasisi, z tytułu projektu do ,którego włączyliśmy się  Ozłacamy Kasisi.

Otrzymaliśmy kolejne wsparcie!

Wsparcie 13.03.2017r.: 500,0zł