• XVIII Liceum im. Jana Zamoyskiego w Warszawie

Uczniowie XVIII Liceum im. Jana Zamoyskiego przyłączyli się do akcji "Ozłacamy Kasisi". Uczniowie wraz z gronem pedagogicznym przygotowują się do organizacji Wielkiego Finału 16 czerwca, ale postanowili również wykonać jedno z zadań - "Świętuj z nami".

Szkoła rywalizować będzie w kategorii SKUTECZNOŚĆ. Życzymy powodzenia!

Zadanie nr 1: Świętuj z nami

Gratulujemy Uczniom i Nauczycielom realizacji zadania i znaczącej zbiórki! Poniżej zamieszaczamy nadesłaną fotorelację:

wsparcie: 1153,2zł

data: 29.03.2016

Rok 2016 jest dla naszego liceum rokiem jubileuszowym, dlatego pomyśleliśmy o tym, żeby połączyć nasze, już 110-te, urodziny z akcją charytatywną i tak pojawił się pomysł Małego Finału "Ozłacamy Kasisi"! (W ramach zadania "Świętuj z nami" - przyp. red.) Przygotowane przez nas plakaty informujące o akcji pojawiły się w całej szkole. Akcję zorganizowaliśmy w piątek, nawiązując do akcji Dobrej Fabryki „Przybij piątkę w piątek!”. Plakaty zbiórki wyglądały tak:

Nasi wolontariusze z wielkim zaangażowaniem zbierali pieniądze do puszek. Odzew uczniów był ogromny! Zebraliśmy: 1153 zł 2 gr!!!

16 czerwca będziemy znowu walczyć o „piątki”dla Kasisi w Dzień Dziecka Afrykańskiego! Uczniowie już odkładają kieszonkowe :)

Relacja z II Wielkiego Finału akcji:

Data: 16.06.2016

Wsparcie: 758zł