• Zespół Szkół Nr 111 w Warszawie

Uczniowie Zespołu Szkół nr 111 rozpoczęli "Ozłacanie Kasisi" realizując pierwsze zadanie!

Zadanie nr 1 - Relacje międzyludzkie

wsparcie z akcji 04.04.2017r. : 477.81zł

Poniżej przedstawiamy nadesłaną do nas relację oraz zdjęcia:

Miło mi poinformować, że w Zespole Szkół Nr 111 w Warszawie uczniowie wykonali pierwsze zadanie. Po obejrzeniu filmów i prezentacji dotyczących budowania dobrych relacji w Afryce dzieci klas 1-3 SP odgrywały scenki a następnie wykonały rysunki na otrzymanych kartach pracy.
    W drugiej  części zadania uczniowie klas starszych przeprowadzili podczas zebrania z rodzicami akcję informacyjną o projekcie . To dzięki wsparciu rodziców nim nasi wolontariusze z klas 4 - 6 oraz gimnazjum zebrali do puszek sumę 477,81 zł.

Zadanie nr 2 - Zaskocz Nas

data: 11.04.2017r.

W kwietniu uczniowie klasy 2 obejrzeli filmy o tym jak w Afryce stare przedmioty otrzymują drugie życie. Jako, że zbliżały się święta Wielkanocne postanowiliśmy wykorzystać zużyte butelki po napojach do wykonania koszyczków na święconkę.  Na zdjęciach można zobaczyć efekty pracy dzieci.

FINAŁ

data: 20.06.2017r.

wsparcie: 97zł

10 czerwca odbył się w naszej szkole wielki finał akcji „Ozłacamy Kaisi". W tygodniu poprzedzającym podsumowanie akcji wolontariuszki wykonały bransoletki i breloczki ze sznurka i muliny, które były sprzedawane podczas festynu. Podczas wielkiego finału odbył się koncert dla Kasisi przygotowany przez pana Olafa Tupika nauczyciela z naszej szkoły.
    Kwota jaką udało nam się zgromadzić to 97 zł.