• Zespół Szkół w Skomlinie

Otrzymaliśmy wsparcie od Uczniów Zespołu Szkół w Skomlinie. Dziękujemy!

Data: 15.05.2017r

wsparcie: 1430zł

W Zespole Szkół w Skomlinie zdecydowano się na akcję „Babeczki dla Kasisi”. Wyznaczone klasy miały przynieść do szkoły upieczone w domu mufinki. Ustalono cenę - 1 zł za każdą babeczkę.
        Kilka dni przed całą akcją na ścianach szkoły pojawiły się gazetki szkolne o Fundacji Kasisi oraz plakaty zachęcające do kupna babeczek. Wszystkie plakaty i gazetki wykonali uczniowie pod nadzorem nauczycieli.
    W środę – 10 maja, z samego rana rozpoczęło się babeczkowe szaleństwo. Uczniowie klas I-III Szkoły Podstawowej sprzedawali babeczki upieczone przez ich rodziców. Mufinki były piękne. Można je było jeść oczami. A jak smakowały! Zainteresowanie nimi było tak duże, że osoby, które zwlekały z kupnem do drugiej przerwy, nie dostały już ani jednej – wszystkie były sprzedane. Dlatego podjęto decyzję o powtórzeniu przedsięwzięcia – ale tym razem zaplanowano podwoić ilość babeczek. W piątek – 12 maja uczniowie klasy IV-VI Szkoły Podstawowej oraz gimnazjaliści wystawili na sprzedaż równie piękne i smakowite mufinki.
    Ile ich było? Trudno oszacować, gdyż wielu uczniów przyniosło ich znacznie więcej, niż to wcześniej było zaplanowane (zarówno w środę, jak i w piątek). Jedno jest pewne – ich ilość przekroczyła 1000!

Cały dochód ze sprzedaży zasiliło konto Fundacji Kasisi. W sumie zebrano 1430 zł:

Klasy I-III SP        510,65 zł;
    Klasy IV-VI SP     423,70 zł;