• Zespół Szkolno -Przedszkolny w Mielżynie

FINAŁ

Data: 22.06.2017

Wsparcie: 2478,50 zł

Poniżej zamieszczamy nadesłaną do nas relację:

Zakończono projekt ogólnopolski pod hasłem Ozłacamy Kasisi, w które zaangażowali się uczniowie kl. 5 oraz 2b ze Szkoły w Mielżynie woj. wielkopolskie.. Opierał się na dwóch filarach: działaniach edukacyjnych oraz zbiórce drobnych złotówek, które pozwolą na poprawę życia dzieci w Afryce. Koordynatorkami projektu były panie Małgorzata Klimaszewska oraz Ewa Popek. Na początku realizacji zaznajomiły uczniów z ideą projektu oraz przeprowadziły zajęcia, na których uczniowie poznali sytuację afrykańskich dzieci,odbyły się zajęcia według scenariuszy oraz obejrzały filmy edukacyjne. Zorganizowano także szereg działań m.in.: Kiermasz Ozdób Wielkanocnych – klasa 2b z wychowawcą i rodzicami, sprzedawano w Słodkim Kąciku muffinki, ciasta , pizzerinki , które piekły koordynatorki oraz rodzice dzieci- zebraliśmy , zorganizowano wystawę o UNICEF dla środowiska lokalnego, występowano z tańcem na Pikniku Rodzinnym oraz zbierano do puszki datki na Dniach Mielżyna. Dnia 20 czerwca podczas III Ogólnopolskiego Dnia Ozłacamy Kasisi odbyło się podsumowanie projektu oraz sportowe konkursy. Zebrano razem 2.500 zł!!! Wszystkich zaangażowanych w projekt uczniów, nauczycieli i rodziców obdarowano pamiątkowymi dyplomami. Zamieszczono informacje do prasy lokalnej oraz na strony internetowe. Mamy zamiar w kolejnej edycji również wziąć udział.Pozdrawiamy!