• Agnes 17L

Agnes urodziła się 28.06.2000r. Matka przyprowadziła ją do Kasisi wraz z bratem Whitesonem, gdy miali pięć lat. Po roku wróciła, by wziąć dzieci z powrotem. Bezdomni spali pod drzewem na stacji kolejowej. Po jakimś czasie, gdy dzieci były już wycieńczone znów trafiły do sierocińca. Historia powtarzała się kilka razy mimo tego, że dzieci nie chciały iść z matką. W końcu siostra Mariola przekonała kobietę, by ta podpisała deklarację, że już ich nie zabierze. Od tego czasu nie pokazuje się już w sierocińcu. Agnes zadomowiła się w Kasisi. Chodzi do piątej klasy. Jest bardzo inteligentna i dobrze się uczy. Ma pozytywne podejście do ludzi i dobre nawyki. Jest grzeczna i uczynna. Chętnie opiekuje się młodszymi dziećmi, wymyśla dla nich piosenki i zabawy. Lubi marzyć i często dopina swego.

CZERWIEC 2015r.

Chodzi do siódmej klasy. Przytgotowuje się do egzaminów końcowych. Jest otwarta i zawsze chętna do pomocy. W Kasisi ma za zadanie porządkowanie kaplicy. Bardzo o nią dba. Łatwo nawiązuje przyjaźnie. Dużo pomaga Chileshe.

CZERWIEC 2016r.

Chodzi do ósmej klasy. Jest wzorową uczennicą. Bardzo poważna. Można na niej polegać.

GRUDZIEŃ 2016r.

Skończyła 8 klasę. Jest bardzo odpowiedzialna i dojrzała. Pracuje jako kucharka u jezuitów.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo