• Alice 17L

Alice urodziła się 23.05.2000r. Do Kasisi trafiła 4 lata temu. Po roku pobytu w sierocińcu wróciła do domu. Niestety bardzo podupadła tam na zdrowiu. Znalazła się w szpitalu, a stamtąd wróciła do Kasisi. Była bardzo zaniedbana, miała chorobę głodową w ostatnim stadium, do dziś wymaga intensywnej opieki medycznej. Niedawno przeszła malarię mózgową. Jej rodzice są po rozwodzie, matka jest chora i nie jest w stanie zaopiekować się Alice. Dziewczynka chodzi do 4 klasy szkoły podstawowej. Jest bardzo wrażliwa, potrzebuje ciągłej uwagi i miłości. Jest przyjacielska, lubi poznawać nowych ludzi, jest otwarta na innych. Pomimo choroby ma w sobie dużo radości, jest bardzo dojrzała jak na swój wiek. Bardzo lubi słodycze, lubi też czytać i pisać listy do swoich przyjaciół.

CZERWIEC 2015r.

Kondycja Alice się poprawia. Chodzi do szkoły, dzięki temu rzadziej podupada na zdrowiu.

LIPIEC 2015r.

8.07. Alice była dziś w szpitalu, jej zdrowie jest chwiejne, znów miała atak choroby. Sytuacja została jednak zażegnana, Alice dostała specjalistyczne leki i antybiotyki i Siostry przywiozły ją do domu.

CZERWIEC 2016r.

Wykryliśmy u Alice padaczkę. Często ma ataki. Chcemy zbliżyć ją do rodziny.

GRUDZIEŃ 2016r.

Poszła do domu na wakacje. Mama do niej przyjeżdża coraz częściej. Ponieważ Alice ma już 16 lat, niewykluczone, że będzie coraz częściej w domu. Jej stan zdrowia znacznie się poprawił. Nie ma już żadnych dolegliwości. Leczenie przynosi skutki.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo