• Alice 14L

Alice urodziła się 08.06.2003r. Trafiła do Kasisi po śmierci matki. Osierocenie to nie jedyny ból, z jakim musi się mierzyć. Alice urodziła się z porażeniem mózgowym, bardzo długo nie mogła chodzić. Po długotrwałej i niełatwej dla niej fizjoterapii zaczęła się poruszać, ale wciąż ma niedowład prawej strony ciała. W jej młodym organizmie znajduje się jednak niezłomny duch. Alice jest niezwykle uparta i wytrwała w walce z chorobą: systematycznie wykonuje nie zawsze przyjemne ćwiczenia rehabilitacyjne. Bez względu na ograniczenia lubi zabawy ruchowe i wyzwania, jakimi są dla niej obowiązki domowe. Ponadto uczy się w trzeciej klasie i bardzo lubi czytać. Każde wykonane zadanie jest dla niej powodem do radości.

CZERWIEC 2015r.

Codziennie ma fizjoterapię. Dostała specjalny aparat na nogę, który umożliwia jej poprawne chodzenie. Bierze udział we wszystkich zabawach. Nie pozwala sobie na opuszczanie zajęć. Chodzi do trzeciej klasy.

CZERWIEC 2016r.

Chodzi na fizjoterapię. Jest w trzeciej klasie.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo