• Chungu 7L

Chungu urodził się 01.07.2010 roku. Jest starszym bratem Emmanuela. Obydwaj zostali przyniesieni do Kasisi na prośbę biskupa Lusaki. Matka zostawiała ich w różnych miejscach miasta i znikała, by zajmować się żebraniem. Chungu jest bardzo bystry, łatwo nawiązuje kontakt i wszędzie go pełno. Lubi psocić; ostatnio, wykorzystując nieuwagę kolegi, wsiadł na jego rowerek i uciekał... jeżdżąc w kółko po dziedzińcu. Chodzi do przedszkola.

CZERWIEC 2015

Bardzo urósł. Jest spokojnym chłopcem. Opiekuńczy w stosunku do swojego brata. Lubi śpiewać a melodię i słowa wymyśla sam. Później uczy śpiewać kolegów.

CZERWIEC 2016

Chłopiec nie chodzi do szkoły, pójdzie dopiero w styczniu. Udało się znaleźć jego ojca, ale nie jest chętny, by odwiedzać dziecko.

10 LIPCA 2016r.

Chungu czuł się dziś źle przez cały dzień. Siostra Mariola, bazując na swoim wieloletnim doświadczeniu, podejrzewa u niego malarię. Chłopiec miał pobieraną krew, która jutro pojedzie do szpitala na badanie pod mikroskopem. Wcześniej siostra zrobiła mu test przesiewowy, który wyszedł negatywnie, ale - też nauczeni doświadczeniem - tym testom wierzymy tylko wtedy, gdy wyjdą pozytywnie.

CZERWIEC 2017

Chungu jest bardzo zdolnym dzieckiem, gra na keyboardzie.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo