• Claudia 2L

Claudia urodziła się 19.05.2015 roku. Dziewczynkę przyniesiono do Kasisi 27.05.2015 roku, gdy miała zaledwie 3 dni. Jej ojciec zmarł w marcu 2015r. Matka została bez domu i środków do życia z czworgiem dzieci. Zamierzamy jej pomóc, zaopiekujemy się Claudią i pomożemy znaleźć szkołę dla pozostałych dzieci.

CZERWIEC 2016

Dziewczynka jest chorowita. Często ma zapalenie płuc. Trzeba być czujnym jeśli chodzi o jej zdrowie.

27 CZERWCA 2016

Claudia napędziła dziś całemu Kasisi strachu. Nad ranem dostała wysokiej gorączki, silnych drgawek, prawie przestała oddychać. Po czym dołączyła do coraz liczniejszego grona tych, którym życie uratował pierwszy zakup naszej Fundacji, kasiski ambulans. Siostra Mariola wiozła ją na sygnale do szpitala. Mniej więcej w 2/3 drogi, w Chelstonie, mała znów wpadła w stan drgawkowy i znów zatrzymała się oddechowo. Do szpitala natychmiast przyjechała dr Sahar. Okazało się, że Claudia ma malarię mózgową. Dziś wieczorem czuje się już dużo lepiej, jest przytomna, podobno siedzi na łóżku i powtarza do swojej opiekunki: "Bella, Bella!". :) Jutro może będzie już mogła wrócić do domu. Trzymajcie za nią kciuki.

CZERWIEC 2017

Dziewczynka jest rezolutna i samodzielna, cały czas biega. Mama Claudii zadzwonila pierwszy raz od kiedy ją przywiozła do Kasisi, jeszcze ani razu nie odwiedziła córki.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo