• Crispin 7L

Crispin trafił do Kasisi wraz ze swoim bratem Matthew. Chłopcy przyjechali do nas z hospicjum, do którego trafili z powodu niekompetencji i braku rozwagi opiekującej się nimi rodziny.

Crispin jest ciężko chory. Zaniedbana terapia AIDS sprawiła, że rozwinęły się u niego liczne i ciężkie powikłania.

MARZEC 2016R.

Stan zdrowia Crispina wciąż jest zły. Powikłania powodowane zaniedbaniem leczenia, które przerwali poprzedni opiekunowie pustoszą jego organizm. Chłopiec jest bardzo dzielny, chętnie zgadza się na wszystkie realizowane przez siostrę Mariolę zabiegi. Wie, że jest w domu, wie, że ma wielu przyjaciół i wie, że czas wrócić do sił.

Crispin chce zostać lekarzem. Pewnego razu podczas porannego zastrzyku postanowił połączyć praktykę lekarską z własną rekonwalescencją. „Siostro, zrobię sobie zastrzyk sam.” Po tych słowach wziął w garść strzykawkę i w asyście siostry sprawę załatwił samodzielnie.

CZERWIEC 2016r.

Chłopiec zdrowieje. Ma ustawione leczenie i dobrze na nie reaguje. Chodzi do przedszkola.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo