• Cypriano 14L

Cypriano urodził się 13.04.2003r. Trafił do Kasisi po śmierci swojej matki. Przyniósł go ojciec, będący w ostatnim stadium AIDS. Trudne przeżycia z wczesnego dzieciństwa sprawiły, że chłopiec jest dojrzalszy niż jego rówieśnicy. Można z nim poważnie porozmawiać na wiele tematów. Zdaje sobie sprawę z cieżkiej choroby ojca i ze swojej sytuacji. Bardzo lubi chodzić do szkoły oraz jak każdy chłopiec w tym wieku uwielbia grać w piłkę nożną. Co ciekawe, nawet gdy biega po boisku na bosaka, potrafi być bardzo skuteczny w strzelaniu bramek.

Raz w miesiącu chłopca odwiedza bardzo schorowany i coraz słabszy ojciec. Cypriano jest bardzo obowiązkowy. Codziennie sam przychodzi zamiatać spadające czerwone kwiaty z "płonących drzew".

CZERWIEC 2015r.

Jest w czwartej klasie. To bardzo cichy i skryty chłopak. Z jego zdrowiem coraz lepiej. Od czasu do czasu odwiedza go ojciec.

CZERWIEC 2016r.

Chłopak chodzi do 6 klasy. Zdrowotnie bardzo się podniósł. Nie ma z nim żadnych kłopotów. Na wakacje jeździ do ojca, który w ciągu roku odwiedza go raz na dwa miesiące.

GRUDZIEŃ 2016r.

Idzie do siódmej klasy. Ojciec odpwiedza go bardzo często. Być może pójdzie też na parę tygodni na wakacje do ojca. Bardzo chętnie pomaga w ogrodzie w Kasisi.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo