• Doris 13L

Doris urodziła się 01.05.2004r. Trafiła do Kasisi po śmierci matki, mając zaledwie rok. Kasisi to dla niej nie tylko dom, ale w dużym stopniu jedyna szansa na życie, Doris ma bowiem liczne problemy zdrowotne. Niedawno kolejny raz zaatakowała ją gruźlica. Niestety w czasie podawania zastrzyków okazało się, że jest uczulona na lek i trzeba było przerwać kurację. Siostry niepokoją się także częstymi zawrotami głowy, które dokuczają Doris. Ich przyczynę mogłoby wykryć badanie tomograficzne, ale jest ono zbyt kosztowne, by w tej chwili Siostry mogły je sfinansować. Doris prócz leków pragnie także miłości i bliskości. Tej dzielnej dziewczynce do walki z chorobami niezbędne są uwaga, czułość opiekunów i uznanie dla jej niezłomności.

CZERWIEC 2015r.

Stan zdrowia Doris bardzo się poprawił. Bardzo urosła. Zawsze pomaga Siostrze przy porannym i wieczornym rozdawaniu leków.

GRUDZIEŃ 2015r.

Stan fizyczny i psychiczny naszej Doris bardzo się ostatnio poprawił. Ustąpiły dolegliwości związane z wątrobą, skończyło się obniżenie nastroju, Doris otworzyła się na relacja, szuka kontaktu, zaczęła się uśmiechać. Siostra Mariola stara się, by Doris  miała jak najwięcej wrażeń, zabiera ją na zakupy do Lusaki, na wycieczki do Chaminuki. Dziewczynka bardzo dobrze odnalazła się w szkole.

CZERWIEC 2016r.

Chodzi do trzeciej klasy. Przestała chorować. Jest mocniejsza i zdrowsza.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo