• Dorothy 6L

Dorothy urodziła się 01.12.2011 roku. Do Kasisi trafiła zaraz przed Bożym Narodzeniem w 2013 roku. Przyniosła ją ciotka, która wychowywała ją po śmierci ojca i matki Dorothy. Niestety, mąż tej kobiety zaczął się nad nią znęcać, po czym pobił i wyrzucił z domu, żądając, żeby pozbyła się dziecka. Doprowadzona do ostateczności kobieta zgłosiła się do opieki społecznej, a ta skierowała ją do Kasisi. Dorothy prawdopodobnie ma zespół Downa (z całą pewnością ma jakieś poważne upośledzenie sprawności, jakiego rodzaju - jeszcze nie wiemy, będziemy ją diagnozować). Prawdopodobnie jest niewidoma. Trafiła do Kasisi w stanie skrajnego niedożywienia (wygląd i waga półrocznego niemowlaka). Najbliższe miesiące będą dla niej decydujące. Potrzebuje wiele wsparcia (spodziewamy się znacznych kosztów specjalistycznego leczenia).

CZERWIEC 2015r.

Dziewczynka wciąż ma kłopoty ze zdrowiem. Kilka razy była w szpitalu. Ma trudności z oddychaniem oraz problemy z płucami i sercem. Potrzebuje dużo opieki.

KWIECIEŃ 2016r.

Dzięki Wam mogliśmy kupić Dorothy nowy, bardzo wygodny wózek :) 22 kwietnia Szymon Hołownia pojawił się w Kasisi, by móc osobiście wręczyć go naszej kochanej Dorotce.

CZERWIEC 2016r.

Dorotka bardzo chudnie. Dostaje specjalne kaszki, ale to niewiele pomaga. Słabo się czuje. Dużo płacze, są noce kiedy w ogóle nie śpi.

22 CZERWCA 2016r.

Dorothy potrzebuje Waszego wsparcia. Przez kilka ostatnich dni karmiona była przez sondę, bo nie była w stanie nic połknąć. Wyniki EKG są niepokojące, spada wydolność płuc. Dzisiejszego ranka jest o tyle lepiej, że mała już pije, nie płacze, a więc jest to znak, że zmniejszyły się dolegliwości bólowe. Dorothy jest w HOH. Jej stan Siostra konsultuje na bieżąco z lekarzami. Oczywiście zrobimy dla niej wszystko co się da. A Wy trzymajcie za nią mocno kciuki!

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo