• Elisha 22L

Elisha urodził się 01.05.1996r. Trafił do Kasisi mając trzy lata. Został porzucony w szpitalu. Świetnie odnalazł się w domu. Nie jest może najpilniejszym uczniem, miewa kłopoty z nauką, bardzo interesuje się za to sportem, uwielbia grać w koszykówkę i siatkówkę. Elisha to chłopak o wielkim sercu, bardzo oddany, chętnie i odpowiedzialnie opiekuje się młodszymi kolegami. Jego jedynym kłopotem jest to, że wyrósł nam tak, że wygląda na dorosłego mężczyznę, a psychicznie wciąż jeszcze jest nastolatkiem. Otoczenie stawia więc mu czasem wymagania ponad jego siły, a on próbując im sprostać popada czasem w tarapaty. Za dwa - trzy lata gdy jego rozwój fizyczny spotka się z emocjonalnym Elisha będzie wspaniałym, dojrzałym, odpowiedzialnym mężczyzną, teraz potrzebuje dużo naszego wsparcia: ciepła, poczucia bezpieczeństwa, ale też dobrego humoru, bo nikt tak dobrze nie działa na Elishię jak ludzie, którzy pozwalają mu być tym kim jest, przy których nie musi się "spinać" i przeskakiwać przez zbyt wysokie poprzeczki.

CZERWIEC 2015r.

Największy chłopak w Kasisi. Ma wielkie serce. Zawsze chętnie pomaga. Chodzi do dziewiątej klasy, do szkoły w Kasisi. Bardzo poprawił wyniki w nauce. Lubi piłkę nożną i koszykówkę.

CZERWIEC 2016r.

Ma rok przerwy w szkole. Pracuje w Chaminuce, w styczniu wraca do szkoły.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo