• Elizabeth 14L

Elizabeth urodziła się 5.05.2003r.  Pochodzi z północy kraju, jej oboje rodzice nie żyją, wychowywała ją siostra, ale właśnie wychodzi za mąż, a jej wybranek nie akceptuje takiej sytuacji. Dalsza rodzina zawiozła ją na leczenie do Koptyka (Elizabeth ma AIDS i gruźlicę), w szpitalu dr Sahar powiedziała im o Kasisi. Ta wiadomość spadła im z nieba. Elizabeth zamieszka więc u nas, a niebawem dołączy do niej jej brat bliźniak. Podobno na razie jest jeszcze ciut przestraszona, ale wierzymy że wszystko będzie OK, Eli nie zabraknie przecież u nas troski i czułości, spróbujemy ją też wyprowadzić na prostą zdrowotnie.

24.08.2014r.

Elizabethi znów trochę gorzej się czuje, jest w HOH na tlenie, pod opieką Jamesa.

Lajki, modlitwy, dobre myśli, PROSIMY!!!

(Szymon Hołownia, wpis z Facebooka z dn. 28.08.2014r.)

27.08.2014r.

To Ela jeszcze kilka dni temu, na naszym ognisku. Dziś jej stan bardzo się pogorszył. Była w szpitalu, miała echo serca, dostała dodatkowe leki, ale lekarze nie są optymistami.

Chciałbym by i tym razem nie mieli racji. Wiem też jednak dobrze, że nawet jeśli teraz uda się zażegnać kryzys, rokowanie pozostanie kiepskie. Kardiomiopatia powiązana z AIDS zabrała nam już przecież Franka, Dorkas, a przed nimi wiele innych dzieciaków, o których opowiadały mi siostry.

Co tu dużo gadać - tu potrzebny jest cud. Nawet taki na chwilę, jakich wiele już przecież doświadczaliśmy.

Bądźcie blisko Eli, bo bardzo Was potrzebuje, dodajcie jej sił.

(Szymon Hołownia, wpis z Facebooka z dn. 27.08.2014r.)

CZERWIEC 2015r.

Stan jej zdrowia ustabilizował się. Cały czas jest na leczeniu. Zaczęła chodzić do szkoły, to jej bardzo pomogło. Otworzyła sie na inne dzieci. Bardzo polubiła wolontariuszke Anię.

CZERWIEC 2016r.

Dziewczynka wyzdrowiała i urosła.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo