• Esther 11L

Esther urodziła się 24.12.2006r. Trafiła do Kasisi w styczniu 2014 wraz z Precious z przytułku pełniącego rolę pogotowia opiekuńczego, gdzie przebywała od roku. Póki co, wiemy o niej tylko tyle że trafiła tam znaleziona na ulicy. To nie pierwszy przypadek w Kasisi (poprzednio były to choćby bliźniaki Irene i Theresa, dwa lata temu przerażone i smutne, dziś - jedne z największych rozrabiaków), kiedy trafiające do naszego domu dzieci są przejęte, zalęknione i pełne najgorszych przeczuć, bardzo poranione tym co je spotkało. Jesteśmy pewni, że dzięki wsparciu Sióstr, koleżanek i kolegów oraz Waszym obie dziewczynki już za kilka miesięcy będą uśmiechnięte od ucha do ucha, przekonają się, że Dom w Kasisi to nie kolejna smutna przechowalnia dla dzieci, które w wieku kllku lat dowiadują się, że nikt ich nie chce. Że tu naprawdę wszyscy zobaczą w nich cudownych ludzi, dadzą poczucie bezpieczeństwa, pozwolą odkrywać talenty. Esther potrzebuje teraz mnóstwo Waszego ciepła!

CZERWIEC 2015r.

Esther, to bardzo zdolna dziewczynka, pięknie śpiewa, należy do grupy tanecznej. Potrafi dobrze zaplanować czas młodszym dzieciom.

PAŹDZIERNIK 2015r.

Dzień zaczął się w Kasisi pielgrzymkowym wyjściem uczniów do szkoły. Droga na zajęcia nie może być nuda, zawsze trzeba coś zmajstrować, przeżyć przygodę, dobrze się bawić. Do szkoły jest zaledwie pięc minut, ale co z tego. Dziś ten czas Esther wykorzystała niezbyt dobrze. Zanim doszła na lekcje porządnie rozcieła palec i wróciła z płaczem do domu. Na szczeście wśród wolontaruszy jest doktor Iza z Krakowa, która znieczuliła pacjentkę i założyła dziesięć szwów. Esther już się cieszy, bo paluszek jak nowy, a to co zmajstrowała po drodze do szkoły pozostanie jej tajemnicą.

Esther pozdrawia i życzy Wam bezpiecznej drogi do szkoły i pracy!!!

(Facebook, 27.10.2015r.)

CZERWIEC 2016r.

Mieszka w Martin’s House. Chodzi do trzeciej klasy. Siostra Mariola mówi, że dziewczynka ma w sobie dużo dobrego uporu.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo