• Irene 8L

Irene urodziła się 18.09.2009 roku. Dziewczynkę i jej siostrę bliźniaczkę, Teresę, matka zostawiła zaraz po urodzeniu. Do Kasisi przyniósł je wujek, który czasem je odwiedza. Stres, jakiego doświadczyły już na tak wczesnym etapie rozwoju sprawił, że dziewczynki początkowo były bardzo wystraszone. Siostry musiały długo się starać, by bliźniaczki poczuły się bezpiecznie i zaufały nowym opiekunkom. Teraz już się oswoiły z otoczeniem, ale nadal potrzebują dużo czułości i delikatności.

Irene jest wrażliwsza i bardziej nieśmiała. Chodzi do przedszkola Big Five.

18.08.2014r.

No to jeszcze załapię się na odrobinę lansu z Gwiazdą i wykonam selfie z Irene (matko, ja ją wciąż pamiętam sprzed trzech lat, jak dopiero co trafiła do Kasisi i była takim malutkim, przestraszonym dzieciaczkiem, zawsze z palcami w buzi, a teraz - PROSZĘ PAŃSTWA, JAKA GWIAZDA!!!! :)) i po pracowitym poranku można udać się na załatwianie spraw do Lusaki z Siostrą Dyrektor. Życzymy miłego popołudnia:)

(Szymon Hołownia, wpis z Facebooka z dn. 18.08.2014r.)

CZERWIEC 2015Rr.

Irene to już duża dziewczynka. Jest bardzo spokojna. Ma dobry apetyt. Bardzo dobrze czuje się w Kasisi.

CZERWIEC 2016r.

Irene razem z siostrą wyjechała na kilka dni do wujka. Obie dziewczynki są bardzo zadowolone, że mają kontakt z rodziną. W przyszłym roku idą do szkoły w Kasisi.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo