• JOSEPH d. 6L

Chłopiec urodził się 25.10.2011roku. Do Kasisi przyniosła go matka, która wychowuje jeszcze pięcioro innych dzieci. Jego ojciec nie żyje. Joseph był umierający. W dniu, w którym trafił do Kasisi ważył 5 kg. Matka go oddała, tłumacząc, że nie ma za co żyć. Po tygodniu przyszła zapytać, czy umarł. Zdziwiła się, że żyje i dobrze wygląda.

CZERWIEC 2015r.

Joseph cały czas jest w Kasisi. Czasem przychodzi jego matka, wtedy siostra daje im pieniądze i na kilka dni pozwala chłopcu mieszkać razem z rodziną, żeby podtrzymywał kontakt z najbliższymi. Jego matka nie mogłaby pracować, gdyby Joseph był z nią. Siostra troszczy się również o jego rodzeństwo, opłaca wszystkim szkołę.

STYCZEŃ 2016r.

Joseph nie mieszka już w Kasisi, ale stale przychodzi z mamą po wsparcie. Płacimy za jego szkołę, dajemy pieniądze na jedzenie, sprawdzamy co u niego słychać, jesteśmy z nim w kontakcie.

CZERWIEC 2016r.

Chłopiec wciąż jest u mamy. Siostry, wspierają rodzinę, opłacaja dzieciom szkołę i pomagają ich mamie w utrzymaniu całego rodzeństwa.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo