• Laskey 13L

Laskey urodził się 07.03.2004 r. Trafił do Kasisi, gdy miał trzy lata. Jego organizm był wycieńczony przez chorobę głodową. Niestety samo zapewnienie dziecku stałych posiłków nie wystarcza, by zapomniało o chorobie. Laskey wciąż wymaga dużego wsparcia medycznego. Jak na siedmiolatka przystało, Laskey czasem rozrabia, ale swoim uśmiechem potrafi rozbroić napiętą sytuację i załatwić każdą trudną sprawę. Lubi spędzać czas w gronie osób starszych od siebie. Dużą przyjemnośc sprawia mu pisanie i przy tym zajęciu najlepiej się wycisza.

CZERWIEC 2015r.

Laskey chodzi do drugiej klasy. Jest już w domu dużych chłopców. Zrobił się bardzo samodzielny. Lubi czytać. Ma powalający uśmiech.

LUTY 2016

Nasz Laskey, który zawsze cieszy nas swoim niepowtarzalnym uśmiechem, niestety nie ma się najlepiej. Wirus robi spustoszenie i chłopiec obok objawów fizycznych zaczął mieć też zaburzenia psychiczne. Lekarze przestawili go z pierwszej na drugą linię leczenia AIDS (są trzy). Prosimy o dobre myśli, które na pewno będą wsparciem dla chłopca.

CZERWIEC 2016

Chłopak chodzi do trzeciej klasy. Choroba niestety postępuje i bywa, że wpływa na zaburzenia jego osobowości.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo