• Mapalo 12L

Mapalo urodziła się 03.01.2005 roku. Trafiła do Kasisi jako niemowlę. Miała sparaliżowaną prawą stronę ciała, zniekształconą szczękę, nie była w stanie zamykać ust. Po długiej fizjoterapii znaczna część objawów złagodniała, a Mapalo zaczęła chodzić i robi to naprawdę doskonale. Nie mówi, ale nauczyła się języka migowego. Jest bardzo inteligentna. Codziennie uczestniczy w zajęciach dla dzieci "special needs". Jest bardzo kontaktowa, świetnie czuje się w grupie, wciąż się uśmiecha, cieszy. Inne dzieci bardzo ją lubią.

CZERWIEC 2015r.

Mapalo robi niesamowite postępy. Wolontariuszka Elena aktywuje ją przez różne ćwiczenia edukacyjne. Znalazła dla dziewczynki nadzieję na komunikację w przyszłości. Mapalo potrzebny będzie iPad ze specjalnym oprogramowaniem, dzięki któremu wskazując piktogramy będzie mogła układać zdania i komunikować się ze światem.

CZERWIEC 2016r.

Chodzi do szkoły specjalnej koło Livingston. Na wakacje przyjeżdża do Kasisi. Ma bardzo dobre wyniki. Chodzi do czwartej klasy. Wszyscy chwalą Mapalo, że jest bardzo przyjacielska i pomocna.

26 STYCZNIA 2017r.

Mapalo zaczęła w tym tygodniu naukę w nowej szkole specjalnej, w Lusace. Ta szkoła wydaje się być dużo lepsza od tej, do której uczęszczała dotąd, a poza tym pozwoli to Mapalisi spędzać weekendy w kasiskim domu.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo