• Matthew 12L

Matthew urodził się 25.05.2005 r. Trafił do Kasisi jako niemowlę, przyniesiony przez rodzinę po śmierci matki. Jego marzeniem jest pójście do szkoły, co stanie się już w styczniu. Jest bardzo samodzielny. Lubi opiekować się maluszkami, chodzić na spacery, rysować i czytać książki, dzięki czemu bardzo rozwija swoją wyobraźnię. Ma niesamowitą cechę - solidaryzuje się z chorymi, mimo że sam jest zdrowy. Gdy przychodzi pora rozdawania leków cierpliwie czeka w kolejce z kolegami, dotrzymując im jedynie towarzystwa, bo sam szczęśliwie żadnych leków nie musi przyjmować.

CZERWIEC 2015r.

Chłopiec zaczął leczenie zdiagnozowanej choroby. Dobrze się czuje. Bardzo lubi chodzić do szkoły, jest w pierwszej klasie.

GRUDZIEŃ 2015r.

Siostry informują, że u chłopca wszystko w porządku, jest teraz na feriach u wujka. Jak wróci na pewno zamieścimy jakieś zdjęcia:)

GRUDZIEŃ 2016r.

Idzie do trzeciej klasy. Nie ma żadych kłopotów ze zdrowiem. Zroił się bardzo aktywny. CHętnie pomaga.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo