• Memory 12L

Memory urodziła się 20.12.2005 r. Trafiła do Kasisi gdy miała 18 miesięcy. Została przywieziona przez Ministerstwo Opieki Społecznej. Jej sytuacja rodzinna jest bardzo skomplikowana, ponieważ oboje rodzice są w więzieniu z wyrokiem 30 lat. Dziewczynka jest zdrowa, pogodna i bardzo inteligentna. Lubi pełnić funkcje przywódcze i ma łatwość w podejmowaniu decyzji. Jest przy tym bardzo samodzielna i dobrze się uczy. Chodzi do trzeciej klasy szkoły podstawowej.

Ostatnio odwiedziła swoją matkę w więzieniu. Urzędnicy z opieki społecznej nie przygotowali dziewczynki odpowiednio na to spotkanie. Efekt był taki, że Memory po powrocie do Kasisi powiedziała siostrze Marioli, że mama jest w szkole, bo nosi mundurek. Bardzo cieszyła się ze spotkania. Dziewczynka chodzi do szkoły i przynosi bardzo dobre stopnie.

CZERWIEC 2015r.

Jej matka po dziesięciu latach wyszła z więzienia i przyszła odwiedzić córkę. Nie może jej jednak wziąć do domu, ponieważ nie jest w stanie zapewnić jej opieki. Memory jest bardzo inteligentna. Została przeniesiona do młodszych dzieci w Edmunds House, by tam opiekowała się i dawała przykład młodszym braciom i siostrom.

CZERWIEC 2016r.

Chodzi do 5 klasy. Jest koleżeńska i lubi śpiewać. Bardzo dużo czyta.

GRUDZIEŃ 2016r.

Odwiedziła ją matka. Co jakiś czas dzwoni, ale nie może jej wziąć do siebie. Memory niebawem zamieszka w Domu Miłosierdzia.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo