• Opra 7L

Opra przyszła na świat 01.01.2010 roku, Do Kasisi trafiła w lutym 2014 wraz z bratem, Dominikiem. Prawdopodobnie zostali porzuceni przez mamę. Pierwsze chwile w Kasisi spędzili na leczeniu, a ponieważ oboje są niesamowicie pogodni, kontaktowi, otwarci i chętni do zabawy, błyskawicznie podbili serca Sióstr, wolontariuszy i swojej pierwszej kasiskiej opiekunki - Precious. Opra jest równie spontaniczna i żywiołowa, jak jej brat. Ciągle jest w ruchu, ciągle jest czymś zajęta, nic nie cieszy jej bardziej niż towarzystwo, które natychmiast stara się wciągać do zabawy. Zapowiada się nie tylko na organizatorkę życia grupy dziewczynek, do której trafi, ale i na bystrą uczennicę - wszystkie nowości łapie w lot, a pamięć ma wprost nieprawdopodobną.

CZERWIEC 2015r.

Opra bardzo ładnie rośnie. Jest już w przedszkolu, w grupie Tigers. Mieszka w Edmund's House. Bardzo ładnie śpiewa. Jest liderem wśród rówieśników. Uparta, zawsze stawia na swoim.

CZERWIEC 2016r.

Opra jest bardzo sympatyczną, wesołą i samodzielna dziewczynką.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo