• Samuel K. 4L

Samuel przyszedł na świat 28.10.2013 roku. 5 listopada 2013 r. do Kasisi przyjechała policja i przywiozła tygodniowe bliźniaki, Susan i Samuela. Ich matka zmarła. Osierociła ośmioro dzieci. Po pierwszych badaniach okazało się, że dzieci są bardzo wątłe, mają żółtaczkę i potrzebują intensywnej opieki.

Zobacz relację z pierwszego dnia bliźniaczków w Kasisi

06.11.2013

Dzieci dostają najlepsze dostępne mleko, są karmione często, by jak najszybciej pozbyć się żółtaczki. Ważne jest również, by przybrały na wadze.

12.11.2013

Bliźniaki otrzymały pomoc, jakiej potrzebowały. Dołączając do wielkiej rodziny Kasisi i wpadając również pod Waszą modlitewną opiekę, rosną jak na drożdżach. Uprzejmie informujemy, że przybrały na wadze już prawie pół kilograma.

CZERWIEC 2015

Samuel jest zdrowy, rozwija się prawidłowo, chodzi już sam. Tak jak jego siostra bliźniaczka bardzo szybko rośnie, razem z Susan spędzają dużo czasu na zewnątrz.

29 PAŹDZIERNIKA 2015

Wczoraj swoje drugie urodziny obchodziły bliźniaki Samuel i Susan. PAMIĘTACIE?!! Dokładnie dwa lata temu relacjonowaliśmy Wam ich przyjazd do Kasisi. Maleństwa były w bardzo podobnej sytuacji jak dziś Izabela. Bardzo wątłe, z żółtaczką, ważące niespełna dwa kilogramy w siódmej dobie po narodzinach. Spójrzcie na nie dzisiaj!!! Aż trudno uwierzyć, patrząc na tych małych rozrabiaków, że to te same dzieci.

Dzięki Wam i codziennej pracy Sióstr jesteśmy w stanie dać szansę nawet tym, którzy pozycję startową mają bardzo słabą, których świat nie przywitał ciepłym domem, pięknym pokoikiem pełnym pluszaków, radością bliskich. Pojawili się na świecie zupełnie bezradni w samym środku olbrzymich problemów dorosłych. Dziś wyglądają tak, bo w Kasisi otrzymały MIŁOŚĆ!

To świetna okazja, by podziękować wspaniałym SIOSTROM, które poświęciły życie, by tę miłość dawać. Oprócz panowania nad całą gromadą wulkanów energii i leczenia chorych, Siostry robią wszystko, by te najmłodsze, najsłabsze dzieci właśnie na wulkany energii wyrosły. Mówimy im dziś WIELKIE DZIĘKI!!!

Tymczasem przypomnijcie sobie, jak Samuel i Susan wyglądali w dniu ich przyjęcia w Kasisi.

CZERWIEC 2016

Jest mądrym chłopcem. Rośnie jak na drożdżach, lubi się bawić. Jest w starszych bejbikach.

CZERWIEC 2017

Samuel razem z siostrą bliźniaczką poszedł do domu swojego taty. To próba dla ich ojca. Dzieci wciąż są wspierane przez Kasisi.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo