• Steven 17L

Steven urodził się 01.01.2000 r. Sytuacja rodziny znacznie pogorszyła się po śmierci jego ojca. Nie dawali rady związać końca z końcem i w wyniku tego stanu Steven został przyniesiony do Kasisi. Jest bardzo podobny do Franka. Każdego dnia podchodzi do osób i wita się z nimi, staje się coraz bardziej towarzyski. Do Kasisi przybył w rok po swoim bracie Danielu - w 2012 roku. Chłopcy spędzają ze sobą dużo czasu. Steven bardzo lubi grać w piłkę nożną. Uczęszcza do 7 klasy i przynosi bardzo dobre oceny. Jest bardzo ambitnym chłopcem, ale też i marzycielem.

CZERWIEC 2015r.

Miał chwilowe kłopoty z matematyką, ale bardzo się przejął i nadrobił zaległości. Chodzi z Musiwą do najlepszej szkoły w Zambii w Chikuni. Jest bardzo pomocny.

CZERWIEC 2016r.

Chodzi do 10 klasy. Mieszka w internacie, do Kasisi przyjeżdża na wakacje. Jest ministrantem. Bardzo go chwalą w Chikuni.

GRUDZIEŃ 2017r.

Steven niebawem idzie do 11 klasy. Po ukończeniu 12 klasy chce iść do szkoły rolniczej. Jest wzorowym uczniem, zajmuje 6 miejsce w całej szkole i 1 w klasie w tematach rolnictwa. Jest odpowiedzialny za ministrantów.

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo