• Dycha na leczenie Michaela

Zebraliśmy 100%

Michael ma trzynaście lat, ma poważne kłopoty ze zdrowiem - jego rozwój fizyczny przebiega dużo wolniej niż u rówieśników. Odbija się to na jego samopoczuciu psychicznym, nauce, relacjach z rówieśnikami. Badania przeprowadzone w Zambii nie przyniosły konkluzji. Dzięki przyjaciołom Kasisi Michaela udało się właśnie zdiagnozować w Polsce. Michael, fantastyczny i pogodny chłopak, bardzo dzielnie zniósł badania i bez trudu został gwiazdą szpitala, a lekarze znaleźli przyczynę kłopotów i ustalili leczenie. Będzie je prowadziła (już w Kasisi) Siostra Mariola, która odebrała od lekarzy instrukcje i będzie z nimi w stałym kontakcie.

Leczenie jest stosunkowo drogie. Koszt półtorarocznej kuracji to 12 tysięcy złotych. A więc - według naszego tradycyjnego przelicznika - szukamy 1200 osób, które w leczenie Michaela zainwestują ulubioną walutę Fundacji Kasisi - "dychę". :) Lekarze są zdania, że - jeśli wszystko pójdzie dobrze - po tej kuracji Michael po prostu rozkwitnie. Wy, nasi drodzy krewni z Rodziny Kasisi, robiliście już nie takie cuda, wierzymy więc, że i teraz szybko uwiniemy się z tematem. To niesamowite uczucie - mieć świadomość, ze przyczyniło się do tego, by młody chłopak mógł pewnym krokiem iść przez wszystkie następne lata swego życia! Ta zbiórka to inwestycja w jego szczęście, ono naprawdę jest w naszym zasięgu! :)

Szymon Hołownia

20.01.2014 DZIĘKUJEMY!!!! Akcja została zakończona sukcesem – w przeciągu jednego weekendu w pełni sfinansowaliście półtora roku leczenia Michaela!

27.11.2014 Po raz kolejny DZIĘKUJEMY! Zafundowane przez Was rok temu leczenie działa WSPANIALE! Gdy się zaczęło - były kryzysy, ale teraz Michael ustabilizował się i jest po prostu aniołem! Sam zgłosił do wakacyjnej pomocy w ogrodzie, pracuje ciężko i bardzo pilnie, jest wzorem spokoju, uprzejmości.

Wszystkie darowizny, które stanowią nadwyżkę kwoty potrzebnej do finalizacji projektu "Leczenie Michaela" lub te wpłacane po ukończeniu akcji będą kierowane na potrzeby projektu "Adoptuj z sercem".