CO Z TEGO WYNIKA

Fundacja opiera swoje działania na „crowdfundingu“ – modlitewnym, emocjonalnym i finansowym. Nie chcemy prosić niewielu o wiele, wierzymy w siłę wielu dających odrobinę: westchnienie do Opatrzności, „lajk“ na Facebooku czy dosłownie parę złotych (ale regularnie, np. raz na miesiąc).

Działaniom Fundacji przyświeca idea, że „świat został tak urządzony, że każdy ma coś, ale nikt nie ma wszystkiego”. Chcę pokazać poprzez moją Fundację, że w pomaganiu innym nie chodzi wcale o litość, ale o spotkanie i o szczęście płynące z tego, że dając, realnie zmieniam świat. My możemy podzielić się z dziećmi z Kasisi tym, co mamy, a one podzielą się z nami sobą. Dzięki takiej wymianie Kasisi każdego dnia staje się miejscem kipiącym życiem i radością. Choć mieszkające tam dzieci nie zawsze są zdrowe, a prawie zawsze są pod finansową kreską, to promieniują takim szczęściem, że absolutnie każdy, kto tu przyjeżdża, myśli tylko o tym, kiedy będzie mógł do nich wrócić.