• Punkt Przedszkolny "Tajemniczy Ogród" w Choinach

Zadanie nr 1 - Relecje międzyludzkie

wsparcie 35 zł

ŚWIAT RELACJI MIĘDZYLUDZKICH:
    Na podstawie otrzymanego scenariusza oraz pomocy dydaktycznych przeprowadziliśmy lekcję, podczas której zobaczyliśmy w jaki sposób budowane są dobre relacje międzyludzkie w Afryce.
    Po przeprowadzonych zajęciach zapoznaliśmy się z AKADEMIĄ KASISI i zrealizowaliśmy
    akcję, której celem jest wsparcie tego projektu: rodzice otrzymali ulotki a dzieci przez cały tydzień miały możliwość wrzucać drobne pieniążki do puszki.
    Zebraliśmy: 35 zł.

FINAŁ

wsparcie 174 zł

FINAŁ
    Dnia 20 czerwca obchodziliśmy Dzień Dziecka Afrykańskiego połączony z Piknikiem na zakończenie roku przedszkolnego.
    Tego dnia przedszkolaki były przebrane w afrykańskie stroje: czarne bluzki i spodnie oraz kolorowe spódniczki wykonane z worków na śmieci a także biżuterię z kolorowego makaronu. W tym dniu dzieci wspólnie zaśpiewały piosenkę pt. „Simama ka” oraz przedstawiły scenkę na podstawie wiersza J. Tuwima "Murzynek Bambo". Zaśpiewały też wraz z rodzicami piosenkę "10 murzynków" w wersji dziecięcej, męskiej i damskiej.
    Rodzice wzbogacili nasz piknik przedstawieniem J. Tuwima "Rzepka" - czym rozbawili całą dziecięcą i dorosłą publiczność.
    Ponadto na wielki finał akcji zorganizowaliśmy "Kiermasz dla Kasisi”. Sprzedawaliśmy wykonane przez dzieci instrumenty afrykańskie - grzechotki oraz "afrykańskie woreczki z diamentami". Każde dziecko otrzymało pamiątkowy balonik a rodzic ulotkę o Fundacji Kasissi
    Dzięki tym wydarzeniom udało nam się zebrać łączną kwotę: 174 zł.

DZIĘKUJEMY!!