• Punkt Przedszkolny "Tajemniczy Ogród" w Międzylesie

Zadanie nr 1 - Świat relacji międzyludzkich

wsparcie 54zł

ŚWIAT RELACJI MIĘDZYLUDZKICH:
    Na podstawie otrzymanego scenariusza oraz pomocy dydaktycznych przeprowadziliśmy lekcję, podczas której zobaczyliśmy w jaki sposób budowane są dobre relacje międzyludzkie w Afryce.
    Po przeprowadzonych zajęciach zapoznaliśmy się z AKADEMIĄ KASISI i zrealizowaliśmy
    akcję, której celem jest wsparcie tego projektu: rodzice otrzymali ulotki a dzieci przez cały tydzień miały możliwość wrzucać drobne pieniążki do puszki.
    Zebraliśmy: 54 zł.

FINAŁ

wsparcie 61zł

FINAŁ
    Dnia 13 czerwca obchodziliśmy Dzień Dziecka Afrykańskiego połączony z Piknikiem na zakończenie roku przedszkolnego.
    Tego dnia przedszkolaki były przebrane w afrykańskie stroje: kolorowe i wzorzyste bluzki oraz kolorowe spódniczki wykonane z worków na śmieci a także biżuterię z kolorowego makaronu. W tym dniu dzieci wspólnie zaśpiewały piosenkę pt. „Simama ka” oraz "Idziemy do Zoo" a rodzice pokazali nam zwierzęta mieszkające w Afryce i nie tylko w przedstawieniu na podstawie wiersza J. Brzechwy "Zoo".
    Ponadto na wielki finał akcji zorganizowaliśmy "Kiermasz dla Kasisi”. Sprzedawaliśmy nasze wypieki: czyli babeczki udekorowane flagami afrykańskich państw oraz "afrykańskie gniotki" i bransoletki z makaronu. Każde dziecko otrzymało pamiątkowy balonik a rodzic ulotkę o Fundacji Kasissi
    Dzięki tym wydarzeniom udało nam się zebrać łączną kwotę: 61  złotych.

DZIĘKUJEMY!!