• Zespół Szkół Technicznych w Strzyżowie

FINAŁ

Wsparcie z akcji: 727 zł

Data: 19.07.2017r.

Dnia 19.06.2017r. w Zespole Szkół Technicznych w Strzyżowie odbył się finał akcji „Ozłacamy Kasisi”. W naszej szkole była to gra miejska. Wzięły w niej udział trzy 5-osobowe zespoły, w których skład wchodzili uczniowie. Ich zadaniem było przebycie wyznaczonej trasy i wykonywanie zadań w określonych punktach. Uczestnicy musieli wykazać się przy nich ogromnym sprytem i kreatywnością. Zadania dotyczyły informacji o fundacji KASISI, jej założycielu, działaniach, a także o Afryce i mieszkających tam dzieciach, którym udzielana jest pomoc. Uczniowie musieli m.in. układać puzzle, rozwiązywać quizy, krzyżówki, a także wykazać się sprytem i umiejętnością pracy w zespole podczas gier strategicznych. Zwyciężył zespół, który pierwszy dotarł na metę i rozwiązał poprawnie wszystkie zadania. Podczas całej imprezy wolontariusze zbierali do puszek pieniądze, które zostały później przekazane na rzecz Fundacji KASISI. Wspólnymi siłami udało nam się łącznie uzbierać 727 zł. Wielkim wsparciem przy organizacji gry byli sponsorzy: Bank Spółdzielczy w Strzyżowie oraz Rada Rodziców ZST, którym serdecznie dziękujemy za pomoc. Razem pokazaliśmy, że można świetnie się bawić, a przy tym pomóc innym.

Dziękujemy!!