• Zespół Szkół w Chorzelowie

Zadanie nr 1 - Świat relacji międzyludzkich

Wsparcie z akcji: 103

Wszyscy uczniowie naszej szkoły realizowali projekt „Ozłacamy Kasisi”. W każdej klasie zarówno szkoły podstawowej, jak i gimnazjum, wychowawcy przeprowadzili niezwykłą lekcje prosto z Afryki. Najbardziej zaangażowali się w poznawanie relacji międzyludzkich najmłodsi. Bardzo spodobały im się różne sposoby powitania i okazywania szacunku osobom dorosłym. Części gimnazjalistów spodobał się pomysł zbiórki drobnych złociaków, dzięki czemu uzbierała się kwota 103 zł.

FINAŁ

Wsparcie z akcji: 730,38

Data: 12.07.2017r.

Finał  akcji odbył się podczas corocznego festynu organizowanego przez naszą placówkę. W dniu 28 maja 2017 r. grupa naszych wolontariuszy przygotowała stanowisko z loterią fantową. Dochód z loterii przeznaczony był na pomoc dzieciom z Kasisi. Fanty do loterii wykonali uczniowie wykorzystując pomysły zaczerpnięte z zajęć  „Kreatywność”. Można było wylosować mi.in grę „kółko i krzyżyk” przygotowaną z plastikowych nakrętek, szkatułki na drobiazgi, podkładki pod kubki, gry zręcznościowe „żabki”, „złów rybkę”, puzzle z patyczków po lodach i wiele, wiele innych. Każdy los wygrywał. Dla najmłodszych przygotowaliśmy gry zręcznościowe. Darczyńcy, wrzucając datki do puszek otrzymywali symboliczny kwiatek lub jabłko z ciekawą sekwencją dotyczącą dobroczynności. Obok stoiska umieściliśmy tablice informacyjne. Dzięki temu odwiedzający nas w trakcie festynu goście mogli zapoznać się z działalnością Fundacji oraz możliwością udzielenia jej wsparcia. Nasze stanowisko cieszyło się dużym zainteresowaniem.
    Udało się nam zebrać 740,38zł.

Dziękujemy!!