• Anna Maria 16M

Ania przyszła na świat 06.06.2016r. Dziewczynka urodziła się z albinizmem , jej mama zmarła wkrótce po porodzie, dziadkowie doszli do wniosku, że nie będą w stanie wystarczająco dobrze zająć się dzieckiem wymagającym specjalnej opieki.
    Dziewczynka to nie pierwszy albinos w historii Kasisi. W Zambii na szczęście dużo rzadziej niż np. w Tanzanii słyszy się o niebezpieczeństwach na jakie narażeni są tacy ludzie ze strony osób dających wiarę  zabobonom. Anna Maria będzie więc mogła spokojnie rosnąć, a my zadbamy o to by niczego jej nie brakowało.

CZERWIEC 2017

Ania bardzo dobrze się rozwija, lubi jesć:) Udało nam się kupić dla niej okulary przeciwsłoneczne. Nigdy nie wychodzi bez okularów na słońce, ponieważ choroba tak osłabia jej oczy, że nawet światło dzienne jest dla niej zagrożeniem. Odpowiednie ubranka i bardzo precyzyjne zasady jeśli chodzi o przebywanie na zewnątrz sprawiają, że jak dotąd skóra małej nie zaprotestowała. Nie pojawiają się żadne niepokojące zmiany. Mała chętnie się uśmiecha. Chyba wie, że wszystko będzie dobrze!!!

Adoptowali materialnie

Adoptowali duchowo