JAK POMAGAMY

Pomoc dla Kasisi organizujemy za pośrednictwem naszej strony internetowej, realizując dwa główne projekty - "Adoptuj z sercem" oraz "Spiżarnia dla Kasisi". Dopełnieniem powyższych działań jest projekt "Oddział Ratunkowy", pozwalający nam na zaspakajanie pilnych i niespodziewanie pojawiających się potrzeb związanych z funkcjonowaniem sierocińca w Kasisi i z jego mieszkańcami.

Dla upamiętnienia Franka, 18 letniego wychowanka Kasisi, którego wola i radość życia podczas ostatnich tygodni ziemskiej wędrówki były tak wielkie, że na profilu Fundacji tysiące osób towarzyszyły mu w odchodzeniu, powstał projekt "Fundusz Marzeń im. Francisa Bandy". Franek odchodząc "skradł" serca tylu ludzi, by oddać je swoim braciom i siostrom z Kasisi. Często podobnie udręczonym tą ziemską wędrówką jak on.

W Kasisi naszą misją jest dawać dzieciom przysłowiową rybę, ale wyczuć też moment w którym potrzebują wędki.W związku z powyższym urchomiliśmy projekt "Pomóż Jamesowi zostać lekarzem"  z cegiełkami na studia medyczne Jamesa, bardzo zdolnego wychowanka Kasisi, który od zawsze marzył o tym, aby zostać lekarzem, jednakSióstr w Kasisi nie stać jednak na opłacanie ponadlicealnej edukacji wychowanków.

Uruchomiliśmy także program zatytułowany "Coś specjalnie dla Ciebie", w ramach którego pojawiają się projekty kierowane do wybranych grup docelowych m.in. uczniów i nauczycieli, pracowników różnych instytucji, nowożeńców, osób, które pragną zostać naszymi wolontariuszami. Pierwszy projekt zatytułowany "Świętuj z nami" dedykowany jest wszystkim imprezowiczom. Przygotowaliśmy także propozycję dla wszystkich, którzy chcą aktywnie włączyć się w promowanie Fundacji - "Zostań naszym wolontariuszem". "Rozsmakuj się w Kasisi" to propozycja dla właścicieli restauracji oraz wszystkich smakoszów.  W miarę rozwoju Fundacji na naszej stronie internetowej tego typu projektów będzie sukcesywnie przybywać.

Planujemy także pozyskiwać środki na cele statutowe Fundacji z prowadzenia sklepu internetowego i charytatywnych aukcji internetowych.

W realizacji celów Fundacji nawiązujemy współpracę z podmiotami prowadzącymi działalność zbieżną z celami naszej Fundacji oraz współpracujemy z osobami fizycznymi wykazującymi zainteresowanie celami Fundacji.